Setmana de l'Orgull Friki

17/05/2023 - 08:53

Del 18 al 26 de maig, els centres cívics La Cadena, Casa del Rellotge i el Punt Multimèdia de la Marina celebren el Dia de l’Orgull Friqui (25 de maig) amb un munt d'activitats per a totes les edats per descobrir la vessant més extravagant del barri.

Si bé la paraula «friqui» es va prendre del mot «monstre» en anglès, que defineix coses, animals o persones inusuals, el préstec al català n’ha canviat lleugerament el significat i determina aquelles persones obsessionades per un tema o afició.

Dels freak shows, els antics circs ambulants on s’exhibien dones barbudes, homes elefant i malformacions genètiques, s’ha passat a les fires de gent apassionada per pel·lícules i sèries de ciència-ficció i anime, videojocs, aventures literàries en mons de fantasia, històries de còmics manga, jocs de rol, disfresses cosplay i altres aficions per l’estil.

Voleu participar en la Gimcana friki de la Marina? Dura tota la setmana i les proves les rebreu al telèfon mòbil. Cal que us hi inscriviu des d’aquest formulari!

Durant tot el mes de maig al Centre Cívic La Cadena es pot visitar l’exposició Toy photo, jugant amb la fotografia. És una mostra fotogràfica a partir de figuretes de personatges emblemàtics de sèries i pel·lícules.

Us apassionen els ninots funko pop? Voleu tenir una figura feta per vosaltres? Apunteu-vos al taller en família Crea la teva versió funko (CC Casa del Rellotge, dijous 18/05 a les 17.30 h). Amb goma eva, uns motlles de fusta i tall làser, retallareu figures, formes i peces de vestir. Cada inscripció és vàlida per un adult i un infant.

També podeu seguir l’itinerari Vampirs i altres llegendes (CC Casa del Rellotge, divendres 19/05 a les 16 h) per descobrir els capítols més foscos de Barcelona, reviure els videojocs que van marcar una època a la Tarda Arcade (CC La Cadena, dimarts 23/05 a les 16.30 h) visitant el saló recreatiu creat per a l’ocasió, assistir a la xerrada Revolució basada en el joc: és possible transformar la societat a través dels jocs? (CC Casa del Rellotge, dijous 25/05 a les 19 h) per parlar de com l’entreteniment lúdic pot perpetuar privilegis o trencar-los.

La primera setmana friki de la Marina tancarà les portes amb la gran Tarda friki (Sala Pepita Casanellas, divendres 26/05 a les 17 h). Hi trobareu jocs de taula, maquillatge per transformar-vos en els vostres personatges preferits, un torneig viking en família, un bingo musical, una actuació k-pop i… l’entrega de premis de la gimcana! Qui serà el més friqui de tot el barri?