Cicle de concerts al Castell durant l'estiu

28/06/2023 - 10:41

El festival Sala Barcelona s'inaugura dijous 29 de juny i omplirà de la música més actual el pati d'armes del Castell de Montjuïc cada dijous dels mesos d'estiu fins al 21 de setembre.

Queralt Lahoz, Putochinomaricón i Júlia Colom són alguns dels noms que actuaran al cicle de concerts Sala Barcelona aquest estiu. El pati d’armes del recinte s’omplirà de música amb un cartell paritari, inclusiu, divers i plural. En total, una vintena d’artistes de diversos estils actuaran a l’aire lliure a un aforament reduït de 400 persones en un format híbrid: taules i cadires per poder gaudir de l’espai i públic dempeus per a poder ballar.

El festival està organitzat per l’Associació de Sales de Concerts de Catalunya, en col·laboració amb l’Institut de Cultura de Barcelona, per ajudar les sales de concerts de petit aforament, que durant l’estiu passen moltes dificultats a causa de l’auge de la temporada de festivals.

Els preus de les entrades estan compresos entre els 12 i els 18 € i el recinte disposarà de servei de menjar i begudes. A més, hi haurà servei d’autocar a la sortida dels concerts fins a la plaça Espanya, que sortirà cada 20 minuts amb un cost de 2 €.

PROGRAMACIÓ

Queralt Lahoz 29 de juny 20.30 h
És una de les artistes amb més present i futur de tota l’escena nacional amb propostes musicals trencadores. La seva música travessa pels sons llatins, d’arrel i urbans, el soul, el hip-hop i el dancehall.

Putochinomaricón 6 de juliol 20.30 h
Chenta Tsai Tseng ha aconseguit representar les emocions post-millennial i desafiar els sons del pop més actual. El seu so és tecno-pop amb ressons de synth-pop, J-pop, disc, breakbeat i autotune.

Socunbohemio 13 de juliol 20.30 h
Pop d’autor amb gran instint melòdic i vocació poètica en un imaginari costumista i romàntic. Una llarga durada format per tretze temes estructurat entorn els quatre singles dedicats a cada estació.

TMATNB + Nil Curó 20 de juliol 21.00 h
TMATNB són les sigles de The Morning After The Night. El terreny d’exploració de la banda és allò que va ocórrer entre la nit d’ahir i el matí següent. Una electrònica de ressaca amb beats suaus que ens podrien acompanyar tant al club com al sofà de casa. l’obra de Nil Ciuró fusiona música minimalista, contemporània, electrònica i experimental.

Ciutat 27 de juliol 20.30 h
Membres del col·lectiu Mainline i coneguts en l’escena clubber nacional, ara treuen un peu fora del club per a centrar-se en un so més chill sense renunciar al ball.

Júlia Colom + Marta Knight 3 d’agost 21.00 h
La influència de les “tonades” mallorquines a la seva música forma part de l’ADN de Júlia Colom. És indeslligable de la seva personalitat compositora, com podem apreciar a ‘Miramar’, un disc debut de peces de creació pròpia i d’altres d’origen popular. Diu Marta Knight que ella només vol fer cançons per escoltar a la seva habitació quan tots dormen. Tot encaixa a ‘Peterloo Heroes’, un EP de debut que contenia cinc talls a guitarra i veu.

Guineu + Maio 10 d’agost 21.00 h
Guineu presenta el projectte musical d’indie pop en català amb actitud riot girl, que barreja melodies fines i tendència trashy per donar forma al que podem etiquetar com #cuquitrash. Maio comença a donar els seus primers passos en solitari, després d’haver crescut amb Akelarre.

Papa Orbe & Los Científicos del Sabor 17 d’agost 21.00 h
El músic, compositor, cantant, arranjador i productor musical nascut a Santiago de Cuba, Papa Orbe, passa per l’escenari per a delectar-nos amb el seu Son Cubano, Jazz Afrocubano, Descarga y Boogaloo.

Son Rompe Pera 24 d’agost 21.00 h
Son Rompe Pera mantenen ric el llegat de música de marimba movent-lo cap al món del punk, el garage, els inadaptats urbans i plantant-lo de ple en el segle XXI.

Alma Afrobeat Ensemble + Kwame Adzraku 31 d’agost 21.00 h
Celebració del X aniversari del segell discogràfic Slow Walk Music, especialitzat en músics africans residents a Barcelona. Alma Afrobeat Ensemble és una banda internacional que toca música original, combinant l’estil Afrobeat i el rock psicodèlic. Kwame Adzraku presenta el seu nou àlbum, un disc que ve carregat de vibrant Afrobeat, original i actual, amb picades d’ullet llatines.

Rombo + Angeladorrrm 7 de setembre 21.00 h
Rombo és un grup de pop lluminós i agredolç. Canten perles de pop indie que, sota una aparença dolça, amaguen lletres enginyoses i harmonies que ressonen. Angeladorrrm, amb el seu noise pop inconformista, aporta aire fresc dins del pop d’autor català per l’equilibri aconseguit entre guitarres esmolades i lletres oníriques.

Exnovios + Los Yolos 14 de setembre 21 h
Exnovios és Pop impur i contundent, amb fuzz i somriure d’orella a orella, melodies increïblement brillants i un clar amor per fer cançons rodones que transpira en cada nota. Los Yolos són al mateix temps l’electró lliure del pop espanyol i el seu grup punk més inesperat.

Bala 21 de setembre 21.00 h
El duet combina sons que recorden al rock intens dels 90, amb influències que van des del grunge al stoner, passant per l’hardcore o el punk i amb la contundència de dues veus molt diferents.

Més informació