BoomBeta: creacions d'artistes amb el veïnat de la Marina

28/06/2023 - 15:49

El Graner, centre de creació dedicada a la dansa i les arts vives, impulsa aquest cicle de propostes artístiques que posa el focus en les relacions de llarga durada que ha anat construint amb el seu entorn més proper: el barri de la Marina. Tindrà lloc al Graner i els seus voltants de l'1 al 20 de juliol.

Aquesta 6a edició el cicle estarà transitat per la idea de laboratori i d’experimentació, convertint el Graner i els carrers en espai de pràctica, de ball i de celebració per trobar confluències entre la ciutadania i els artistes. S’hi activaran altres mirades sobre allò que ens envolta, la història col·lectiva del barri i la memòria que se’n conserva per generar imaginaris nous des de la dansa i les arts vives.

Durant els dies de juliol podreu gaudir d’un ventall d’espectacles i tallers gratuïts cocreats entre artistes residents i el veïnat del barri com el Laboratori de Pensament, Lo Memorable i Relatos del Cemento Enfermo, entre d’altres.

PROGRAMACIÓ

Dissabte 1

11 h. → Taller Tercerejar de dansa per a infants de 7 a 10 anys i acompanyants amb Nora Baylach, on es pren el joc col·lectiu com a punt de partida per experimentar amb les possibilitats que ens ofereix el moviment.

13 h. → Relatos del cemento enfermo. Una intervenció al barri de La Marina d’Urati Laboratori, que pren com a punt de partida les empremtes de les lluites socials del barri.

Del 3 al 13

18 h. → Laboratori Lo Memorable de Javier J. Hedrosa i Paula Romero sobre la memòria dins l’acte comunicatiu teatral + visita col·lectiva del grup a un espectacle GREC.

Dimecres 5

18 h. →  Sessions de dansa i entrenament corporal amb la companyia Los Informalls oberta a la comunitat professional i ciutadana. Aquesta sessió forma part de Les Bacanals, un cicle que pren el seu nom de la denominació popular de les festes majors del barri de La Marina i que convida a inventar de manera col·lectiva nous balls i espais de celebració comunitària.

Dissabte 8

11 h. → Laboratori de pensament del projecte Territori(s), Comunitat(s) i Pràctiques artístiques. Jornada de reflexió compartida i participativa vinculada al projecte homònim que el Graner du a terme amb l’Ateneu de 9 barris, La Central del Circ i Fabra i Coats: Fàbrica de creació.

Dimecres 12

19 h. → Informal Stage de Los Informalls. Un espai de trobada escènica obert a què succeeixi qualsevol mena de proposta. Un espai per entrenar la improvisació, dinàmic, ple de llibertat i d’humor.

Dissabte 15

19 h. → Estudi Obert de Janet Novás, que comparteix amb el públic la seva peça PROTO, on pren com a punt de partida el fenomen de les explosions estel·lars anomenades supernoves i es pregunta com podem esclatar juntes i generar nous escenaris més col·lectius, més lluminosos i menys catastròfics.

Dijous 20

19 h. → Estudi Obert de Luz Arcas, que obre al públic el procés de creació de Numerosos seréis desierto, on pren com a punt de partida l’obsolescència dels cossos i els objectes. En escena, podrem veure un grup de persones que han realitzat un laboratori previ amb la coreògrafa al Graner.

Més informació