Ara ve el Poble-sec

29/11/2023 - 16:59

Fires i mercats de Nadal, atraccions infantils, tallers familiars als centres cívics, concerts de música també als carrers i places... i la tradicional recollida solidària per a Bona Voluntat en Acció. El barri del Poble-sec viu el Nadal amb un munt d'activitats per a tothom, quasi totes gratuïtes.

NADAL SOLIDARI AL POBLE-SEC
Del 20 de novembre al 20 de desembre
Cada any, la Coordinadora d’Entitats coordina aquesta campanya unitària de recollida d’aliments, però també productes d’higiene personal i material escolar nou, per a les famílies més necessitades, ateses per Bona Voluntat en Acció. Els punts de recapte són escoles, instituts, parròquies, centres cívics (Sortidor i Albareda), casals (Elkano i Concòrdia), l’AV Poble-sec, la BiblioMusiCineTeca, la Biblioteca Francesc Boix, la Casa del Mar i Bona Voluntat en Acció. Consulta aquí tots els punts, que funcionen cadascú en el seu horari habitual.

Taller familiar de decoració de Nadal amb roba reciclada
Divendres, 3 de desembre, a les 17.30 h, al Centre Cívic El Sortidor
S’ha acabat comprar decoració de Nadal: porta la roba que ja no utilitzis, recicla-la i a crear! Inscripcions en línia.

MERCAT DE NADAL i paradeta de Les Cosidores
De l’1 al 23 de desembre a la plaça de la Bella Dorita
Organitza: Coordinadora d’Entitats del Poble-sec. També hi ha una parada de la papereria Nu&Ca amb productes artesanals de Nadal al carrer d’en Fontrodona, 1, en les mateixes dates.

Atraccions de Nadal i Reis
Del 6 de desembre al 4 de gener, de 10 a 22 h, a la plaça de la Bella Dorita
Organitza: Coordinadora d’Entitats del Poble-sec.

Concert de Last Livin’ Souls
Dimecres, 14 de desembre, a les 20 h, al Centre Cultural Albareda
Grup guanyador del IX Concurs de Blues de la Societat de Blues de Barcelona. Banda de músics gironins, nicaragüencs i holandesos que neix amb la idea de reviure les grans cançons del blues, el soul i el rhythm&blues. També toquen cançons pròpies. Reserva d’entrades al web.

Taller ‘Especiem el Nadal!’
Divendres, 15 de desembre, de 16.30 a 19 h, al Centre Cívic El Sortidor
Aprenem a elaborar vi piment o vi especiat calent, galetes de gingebre i té de Nadal tot combinant diferents espècies per viure unes festes ben aromàtiques i reconfortants. Inscripcions al web (15,67 € + 4 € de suplement per material el primer dia de classe).

Blink Màgic
Divendres, 15 de desembre, a les 17.30 h, al Centre Cultural Albareda
Dansa per a infants de 2 a 5 anys amb la cia. Blink Flash en el marc del Barcelona Districte Cultural.

XII MOSTRA DE COMERCIANTS, ARTESANS I ARTISTES DEL POBLE-SEC
Dissabte, 16 de desembre, de 10 a 21 h, als carrers de l’Olivera i de la Bòbila, places de Las Navas i de Santa Madrona
Organitza: Associació de Comerciants del Poble-sec – Paral·lel. I la Mostra Ressona tot el dia a la plaça de Santa Madrona:
11-13 h – Dub School Kids
11 h – Fanfàrria musical de l’Always Drinking Marching Band tot mostrant el seu ampli repertori de cançons desenfrenades i gags humorístics per la plaça i els carrers del voltant.
15-17 h – Taller de pintura: ‘Crea el teu pòster musical’
17 h – Salvadiscos DJ
18.30 h – Concert de 2 Machines i amics: els productors Bruno i Dani combinen el seu bagatge musical per aprofitar el potencial de les màquines MPC i crear un so innovador amb influència del clàssic acompanyats de MC i cantants.
20.30 h – Concert de Juli Giuliani, Mabreezee i Karmasound, presentant el seu àlbum ‘Ginga’, el rap clàssic s’amaneix d’una forma sofisticada amb tints jazzy i electrònics, escapant de clixés i cercant el balanceig o swing.

Concert de Cordes de Nadal
Dissabte, 16 de desembre, a les 19 h, al Centre Cívic El Sortidor
Com ja és tradicional, l’Orquestra de Cordes d’Adults us presenta un concert molt especial per donar la benvinguda a les festes de Nadal. Obres del repertori clàssic i tradicional acompanyades amb alguna sorpresa que us faran passar una bona estona amb música i alegria. Entrades gratuïtes al web.

Xerrada sobre Salvador Masdéu Freixenet, el darrer pessebrista del Poble-sec
Dimarts, 19 de desembre, a les 18.30 h, a la Biblioteca Poble-sec – Francesc Boix

Concert de Do d’Acords
Dimecres, 20 de desembre, a les 19 h, al Centre Cultural Albareda
Concert de l’Orquestra Infantil i Juvenil del Poble-sec amb la participació de músics convidats. S’hi interpretaran creacions de l’alumnat, composicions originals especials per al concert i cançons conegudes. Reserva d’entrades gratuïtes.

Exploració i creació sonora
Dijous, 21 de desembre, a les 17.30 h, al Centre Cultural Albareda
Activitats per a infants de 5 anys a càrrec de João Braz i Sebastian Cabra, de Do d’Acords. Què tenen en comú el xilòfon, el caixó, la pandereta, el tambor i la bateria, la maraca, etc.? Són instruments de percussió amb els quals explorarem sonoritats diverses i farem creacions musicals nadalenques en la que totes les famílies són convidades a participar.

Sons de Nadal: concert de Paula Peso
Dijous 21 de desembre, a les 18 h, a la plaça de Santa Madrona
Nascuda al barri de Sant Andreu, des de petita ha estat envoltada de la música. Una veu potent que es fa sentir en el panorama musical actual. Una música fresca i dinàmica amb influències del funk, el soul o la música urbana, amb un groove molt personal i un ampli registre vocal que crea una atmosfera càlida, amb la potència que impregna la força de les seves lletres.

Sons de Nadal: concert d’Intana
Dissabte 23 de desembre, a les 12 h, a la plaça de Santa Madrona
Una possible banda sonora de paisatges agrestos i camins de pols, capvespres daurats o nits de Nadal que esdevenen matinades. Núria Moliner és Intana, una veu encisadora que canta a les pors, les il·lusions, les prioritats, els futuribles. Una certa melancolia lluminosa amb lletres transparents, netes i sensibles, una recerca de la utopia, una planeta musicalment nou.

Tot s’hi bag
Dissabte, 23 de desembre, de 16.30 a 19.30 h, a la plaça del Sortidor
Els més petits podran estampar bosses amb motius nadalencs.

El Pot Petit: ‘Per Nadal, festa animal!’
Del 23 de desembre al 25 de gener al Teatre Victòria
El lleó vergonyós, un gall eixerit, els pirates vagabunds, Aura el dinosaure, Ona l’estrella del pop i… evidentment cançons de Nadal! Una festa nadalenca molt animal, plena de música, teatre i titelles, ideal per fer volar la imaginació ballant, cantant, rient i gaudint amb bona companyia. Edat recomanada: nens de 2 a 8 anys i les seves famílies.
El 29 de desembre serà una funció accessible per a persones sordes, amb servei de bucle magnètic, motxilles vibratòries i en llengua de signes catalana. Per obtenir aquestes entrades, escriu a suport@teatrevictoria.com.

Sons de Nadal: concert de Miqui Puig
Dissabte, 30 de desembre, a les 18 h a la plaça de Las Navas
Una fàbrica de cançons. Un clàssic que no falla amb una carrera impecable farcida d’himnes adherits al cos i a la ment. Història contemporània de la música pop. Acompanyat de la seva banda ACP defensa un directe immersiu, circular, total. Un príncep mod, un motorista, un ciclista, l’amo de la pista. Respecte i admiració.

Sons de ciutat: Selma Bruna
Dissabte, 30 de desembre, a les 18 h, a la plaça de Santa Madrona
Primer projecte propi, primer àlbum en solitari. La veu, el cant i el cor com a elements centrals que donen tot el sentit a les seves composicions. Un viatge íntim, fràgil i sensible fet en companyia de Sandra Monfort, Clara Fiol (totes tres són Marala), Lucas Delgado, Amaia Miranda i Anna Ferrer. Un crit de tendresa a l’espai públic.

ARRIBADA DE L’HOME DELS NASSOS
Diumenge, 31 de desembre, a les 11.30 h, a la cruïlla dels carrers de Blai i Blesa
Cercavila amb animació musical fins a la plaça del Sortidor, on s’acabarà amb una xocolatada. Organitza: Consell de Cultura Popular i Tradicional del Poble-sec.

‘El nostre Nadal en concert’
Dimarts, 2 de gener, a les 18 h, al Teatre Condal
Després del seu pas pel programa ‘Eufòria’ de TV3, Alèxia Pascual i Paula Costas s’ajunten per fer dues de les coses que més els agraden: cantar i celebrar el Nadal. Amb el músic Arnau Grabolosa. Un espectacle per a tota la família per compartir una nit especial, plena de nadales, desitjos i algunes sorpreses màgiques.