Lliurades les Medalles d’Honor a La Nau i Benito Maín

01/12/2023 - 11:53

S’han lliurat les Medalles d’Honor de Barcelona 2023 per distingir persones i entitats que amb la seva tasca professional o social han contribuït al desenvolupament de la consciència ciutadana i de les virtuts i els valors cívics en àmbits com la comunicació, l’educació, l’art, la cultura popular o els moviments veïnals.

De les 25 medalles, 5 s’entreguen en l’àmbit de ciutat, i les 20 restants les escullen cadascun dels 10 districtes. El plenari del Districte de Sants-Montjuïc va proposar al febrer que enguany rebés la Medalla d’Honor de Barcelona Benito Maín Cabanillas, per la virtuositat de la seva obra escultòrica en ferro i per la seva generositat i el seu compromís cultural i cívic amb el barri de la Marina. El reconeixement col·lectiu ha estat per a l’associació cívica La Nau, per la trajectòria de 25 anys com a banc de productes no alimentaris, fent de pont entre les empreses amb excedents de producció i les entitats i organitzacions que atenen col·lectius en risc d’exclusió social.

Les persones o entitats que han rebut les cinc medalles d’honor de l’àmbit de ciutat són:

  • Elena Carreras Moratonas, per la seva trajectòria professional, enfocada a tenir cura de la salut de les dones amb perspectiva de gènere.
  • Júlia Otero Pérez, com a referent del món de la comunicació, sobretot en ràdio i televisió, model per a generacions de professionals.
  • Marina Subirats Martori, en reconeixement de la seva trajectòria científica i professional, especialment remarcable per la introducció de la perspectiva feminista en les ciències socials, el seu discurs sobre coeducació i el seu compromís amb el feminisme de base.
  • Aura Fundació, pels més de 30 anys d’acompanyament a la inclusió social i laboral de persones joves amb diversitat intel·lectual al món de l’empresa.
  • Federació d’Ateneus de Catalunya, en el 40è aniversari, per potenciar, facilitar i millorar la tasca de les entitats socioculturals d’arreu de Catalunya.