Ara venen els Reis Mags a Sants-Montjuïc

02/01/2024 - 12:39

Abans que en Melcior, el Gaspar i en Baltasar arribin dissabte a casa vostra, els podeu veure en tres cavalcades per Sants, la Marina i el centre de Barcelona fins a Montjuïc. Per veure'ls més de prop o fins i tot parlar amb ells, no us perdeu el Campament Reial o qualsevol dels punts dels nostres barris on, ells o els seus patges, recullen aquests dies les vostres cartes:

Saluda els Tres Reis a Creu Coberta
Del 28 al 5 de gener, d’11 a 13.30 h i de 17 a 20 h, excepte el dia de Cap d’Any
A la Fira de Nadal i Reis del carrer de la Diputació amb Creu Coberta, pots saludar-los i fer-te una foto amb ells. Divendres 5, al matí, el carter reial visita la fira i recull les últimes cartes.

Carpes Reials de Sants-les Corts
Del 2 al 4 de gener, d’11 a 14 h i de 17 a 20 h
Dimarts 2, a la plaça del Centre. Dimecres 3, al mirador dels jardins de Can Mantega. Dijous 4, als jardins de Can Bruixa. Nens i nenes poden lliurar les seves cartes als Reig Mags. S’hi fan tallers amb temàtica nadalenca i xocolatada.

Rei Màgic del Carrer de Sants
Dimarts 2 i dimecres 3, de 17 a 20 h, i dijous 4 d’11 a 13.30 h i de 17 a 20 h
A la Fira de Nadal i Reis dels jardins de la Rambla de Sants.

Patge Reial
Dimecres 3 i dijous 4, de 10 a 14 h i de 17 a 20 h, i divendres 5 de 10 a 14 h, al Mercat de Sants
Organitza: Mercat de Sants amb la col·laboració de Comerç Mercat Nou (CMN)

CAMPAMENT REIAL
Dijous 4, de 10 a 14 h i de 16 a 20 h a l’auditori de les Cotxeres de Sants i la pl. Bonet i Muixí
Vine a veure els Reis Mags i tots els regals que estan preparant, les cartes, els camells, la fàbrica del carbó… A més, durant tot el dia, tallers de manualitats, concurs de dibuix, taller de ràdio, recollida de joguines, rocòdrom, ciclisme, futbol, escacs, jocs de taula i d’enginy, tallers de foc i de dansa i molt més!
Amb actuacions de la Coral Sant Medir. A les 18 h, xocolatada a càrrec de Sants 3 Ràdio. A les 19 h, actuació dels Castellers de Sants. A les 20.30 h, correfoc a càrrec dels Diables de l’Escola Barrufet.
Organitza: Secretariat d’Entitats de Sants, Hostafrancs i la Bordeta.

Carpa del Rei Baltasar
Dijous 4, de 17.30 a 20.15 h, al capdavall de la rambla Badal
El rei Baltasar no faltarà a la seva cita anual amb els nens i nenes de la Bordeta, aquest dijous a les 18 h. Des de les 17.30 h, taller de xapes reials. A les 20 h, lliurament del premi del Concurs de Guarniment de Balcons. Organitza: Comissió de Festes de la Rambla Badal, Parcerisa i Quetzal.

LA PATGE ESTEL AL POBLE-SEC
Dijous 4, d’11.30 a 21.30 h, a la plaça de Santa Madrona i pels carrers del barri
La Patge Estel serà a la plaça d’11.30 a 13.30 h i de 20 a 21.30 h recollint les cartes i escoltant els desitjos dels nens i nenes. A la tarda, de 17.30 a 20 h, ruta per les altres places del barri (Sortidor, Bella Dorita i Ocellets) amb activitats infantils, tallers, xocolatada, photocall, pintacares i actuacions dels Diables i Tabalers del Poble-sec.
Organitza: Coordinadora d’Entitats del Poble-sec.

Carteres Reials
Dijous 4, de 18 a 20 h, a la plaça del Moviment Obrer
Lliureu les vostres cartes a les Carteres i també podreu gaudir d’una xocolatada popular i de l’actuació de la txaranga HoPeta. També hi trobareu un punt especial de recollida de joguines de la Marina Solidària. Organitza: Unió d’Entitats de la Marina.

CAVALCADA DE REIS DE SANTS I LES CORTS
Divendres 5 a partir de les 18 h pels carrers de les Corts i Sants
A les 16.45 h, ses majestats són rebudes a la plaça de Comas, on hi ha la seu del Districte de les Corts. La cavalcada comença a les 18 h en aquesta plaça i arribarà als jardins de Can Mantega. A la plaça de Comas i al passeig de Sant Antoni, 23, trobareu espais reservats perquè les persones amb mobilitat reduïda puguin veure bé la cavalcada en cadira de rodes.

En cas de pluja intensa, el recorregut es podria escurçar i baixar directament des de la travessera fins a Can Mantega pel carrer de Joan Güell, amb la qual cosa la cavalcada no arribaria als carrers Vallespir ni Galileu. S’anunciarà a través d’X.

Podeu sumar-vos a qualsevol punt de la cavalcada o bé esperar-ne l’arribada als jardins de Can Mantega, on hi ha animació i activitats infantils tota la tarda: a les 17 h, anunci de la festa a càrrec del Patge Reial, amb tallers infantils de cartes i corones reials i maquillatge màgic amb photocall. A les 19 h, animació infantil amb la companyia Bufanúvols, que presenta l’espectacle Contes i danses de Nadal.
Organitza: Associació Cultural Vallespir.

CAVALCADA DE REIS DE LA MARINA
Divendres 5 a partir de les 18 h pels carrers del barri
Sortida a la cruïlla del passeig de la Zona Franca amb Sant Eloi, per pujar pel passeig fins al carrer de la Mineria, la plaça de les Matemàtiques (focs aeris a les 19 h), carrer de la Mare de Déu de Port, carrer de la Foneria, plaça de la Marina i passeig de la Zona Franca fins arribar a la plaça de l’Orgull on, cap a les 20 h, parlaran els Reis Mags i els seran lliurades les claus que obren totes les cases del barri.

CAVALCADA DE REIS DE BARCELONA
Divendres 5, a partir de les 18 h, des de l’av. Marquès de l’Argentera fins a l’av. Maria Cristina
Ses majestats Melcior, Gaspar i Baltasar arriben al Portal de la Pau amb el pailebot Santa Eulàlia. Allà són rebuts per l’alcalde, que els lliura les claus de la ciutat perquè puguin entrar a totes les cases. A partir de les 18 h, els Reis d’Orient i el seu seguici recorren els carrers de la ciutat amb les seves magnífiques carrosses en una proposta plena de música, festa, espectacles…
El recorregut és el mateix de l’any passat:
18.00 h: av. Marquès de l’Argentera
18.15 h: pg. Colom
19.10 h: av. Paral·lel
19.30 h: rda. Sant Pau
19.45 h: Mercat de Sant Antoni
20.30 h: Sepúlveda
20.45 h: pl. Espanya
21.15 h: av. Reina Maria Cristina