Afectacions de trànsit a Sants-Montjuïc per les cavalcades de Reis

03/01/2024 - 12:19

La Cavalcada de Sants-les Corts arriba a Can Mantega pel carrer Joan Güell després de voltar per Vallespir i Galileu, la de la Marina puja per pg. Zona Franca i baixa per Marina de Port i la de Barcelona arriba a Montjuïc per pl. Espanya. Aquest divendres a la tarda es recomana a tota la ciutadania que es desplacin a peu o en metro per tot arreu on hi ha cavalcades.

Cavalcada de Reis de Sants-Les Corts

Comença a les 18 h a la plaça de Comas, seu del Districte de les Corts, i creua la travessera pel carrer de Joan Güell fins tombar cap a Can Bruixa; després baixa pel carrer del Vallespir fins al passeig de Sant Antoni per tornar a pujar per Galileu fins a Can Bruixa, des d’on torna al carrer de Joan Güell per arribar als jardins de Can Mantega. Divendres 5, de 10 a 21 h, no està permès l’estacionament en tot aquest recorregut. Al carrer de Joan Güell, s’inhabilita el carril bici.

En cas de pluja intensa, el recorregut es podria escurçar i baixar directament des de la travessera fins a Can Mantega pel carrer de Joan Güell, amb la qual cosa la cavalcada no arribaria als carrers Vallespir ni Galileu. S’anunciarà a través d’X.

A la tarda, si el recorregut previst es manté, els talls puntuals dels carrers s’implantaran per aquest ordre:
• Travessera de les Corts – Gran Via de Carles III a partir de les 16 h
• C. Joan Güell – c. Europa a partir de les 16 h
• C. Marquès de Sentmenat – Numància a partir de les 12 h
• Av. Madrid – c. Comtes de Bell-lloc a partir de les 17.40 h
• Av. Madrid – rambla del Brasil a partir de les 17.40 h
• Travessera de les Corts – c. Numància a partir de les 17.15 h

Cavalcada de Reis de la Marina

Comença a les 18 h a la calçada Besòs (sentit plaça Cerdà) del passeig de la Zona Franca. Les carrosses s’hauran concentrat prèviament al tram del passeig comprès entre els carrers del Cisell i de Sant Eloi. Puja per l’esmentada calçada del pg. Zona Franca fins al carrer de la Mineria, per on tomba per arribar a la plaça de les Matemàtiques i, després de l’espectacle pirotècnic en aquesta plaça, tornar a baixar pel carrer de la Mare de Déu de Port i arribar a la plaça de l’Orgull a través del carrer de la Foneria. Hi haurà afectacions de trànsit al llarg de tot aquest recorregut entre les 16.30 i les 21 h.

Cavalcada de Reis de Barcelona

Comença a les 18 h davant del Parc de la Ciutadella, al passeig de la Circumval·lació, i avança per l’avinguda del Marquès de l’Argentera, el passeig d’Isabel II, el passeig de Colom (18.15 h), l’avinguda del Paral·lel (19.10 h), la ronda de Sant Pau (19.30 h), el carrer d’Urgell, el carrer de Sepúlveda (20.30), l’avinguda del Paral·lel, la plaça d’Espanya (20.45 h) i l’avinguda de la Reina Maria Cristina (21.15 h). La cavalcada finalitzarà a l’avinguda de Francesc Ferrer i Guàrdia i les carrosses tornaran al Palau de Victòria Eugènia (pavelló 7).

A les 13 h queden fora de servei totes les estacions de Bicing que es trobin a les vies afectades pel recorregut de la Cavalcada. De 16 a 22 h, queda prohibida a dins de la ciutat la circulació de camions amb un pes superior a 3.500 kg, excepte vehicles de servei públic. Per a la resta de vehicles, les restriccions més importants de trànsit tindran lloc entre les 17 i les 21.30 h. La Guàrdia Urbana efectuarà tots els desviaments per garantir el pas de la Cavalcada i minimitzar les afectacions sobre el trànsit. Els agents aniran reobrint progressivament els carrers a mesura que sigui possible.

La Cavalcada comporta prohibicions d’estacionament a diferents punts de la ciutat, especialment a totes les vies de l’itinerari, incloses motos a les voreres.