Quatre equipaments de Sants-Montjuïc redueixen el consum elèctric al febrer

06/03/2024 - 18:22

La Lleialtat Santsenca, l'Escola Barrufet, l'Espai Jove La Bàscula i el Centre Cívic El Sortidor han estalviat plegats prop de 10.000 kWh i el CEM la Bordeta, 221 m3 d'aigua. Són els resultats més notables a Sants-Montjuïc de la Marató per l'Emergència Climàtica que s'ha fet del 2 de febrer a l'1 de març en una vuitantena d'equipaments públics de tot Barcelona.

Durant la Marató per l’Emergència Climàtica, s’han fet controls setmanals dels consums per avaluar si s’aconseguia una reducció respecte als anys anteriors. Finalment només ha estat possible controlar els consums d’aigua o energia a cinc dels vuit equipaments de Sants-Montjuïc que van decidir participar-hi:

  • La Lleialtat Santsenca: ha reduït un 37,8% el consum elèctric al febrer (3.734 kWh), el que representa 386 kg menys d’emissions de CO2 a l’atmosfera.
  • Escola Barrufet: ha reduït un 22,5% el consum elèctric (2.877 kWh) i a més ha estalviat 14 m3 d’aigua i 326 m3 de gas, o sigui que la seva petjada de carboni al febrer s’ha reduït en més d’una tona.
  • Espai Jove La Bàscula: el consum elèctric s’ha reduït un 19,9% (1.058 kWh), el que representa 109 kg menys d’emissions de CO2.
  • Centre Cívic El Sortidor: l’estalvi elèctric és d’un 16,8% (2.150 kWh), o sigui, 225 kg menys de CO2 a l’atmosfera.
  • CEM la Bordeta: el consum d’energia (electricitat i gas) no s’ha reduït, però d’aigua n’han estalviat 235 m3, o sigui, un 30% del consum habitual. Han demostrat, doncs, que compleixen amb escreix les limitacions imposades als equipaments esportius en l’actual episodi d’emergència per sequera.

Amb l’objectiu de reduir els consums d’aigua, gas, electricitat i, per tant, les emissions de gasos d’efecte hivernacle, aquests equipaments han dut a terme diverses accions per sensibilitzar tant les persones treballadores com les usuàries sobre la importància de lluitar contra el canvi climàtic. Mitjançant petites accions quotidianes, tant als equipaments com a casa o en la mobilitat per la ciutat, es pot reduir significativament la petjada ambiental.

L’estalvi econòmic resultant d’aquestes accions solidàries serà destinat a un projecte local per protegir la gent gran dels efectes de l’emergència climàtica, reforçant així el compromís del Districte de Sants-Montjuïc i tot l’Ajuntament de Barcelona amb la sostenibilitat i la responsabilitat ambiental.

En un context mundial on les accions individuals tenen un impacte significatiu en el futur del nostre planeta, la participació activa en aquesta iniciativa exemplifica el compromís municipal envers un futur més sostenible i resilient.