Matinal Ciclista de Sants

13/03/2024 - 13:13

La Matinal Ciclista de Sants tindrà lloc aquest diumenge, 17 de març, al carrer de Sants, entre la rambla de Badal/Brasil i la plaça de Sants. Aquest tram restarà reservat a la prova ciclista de 7 a 16 h. La resta del cap de setmana i dels trams de l'eix Sants-Creu Coberta es manté el funcionament habitual d'Obrim Carrers (calçada reservada al passeig).

El circuit que organitza el Club Ciclista Catalunya–Barcelona és d’anada i tornada: les curses ciclistes surten del carrer de Sants, 105 (just després de la plaça de Sants) i donen la volta a l’altura de la rambla de Badal/Brasil tants cops com correspongui a cada categoria. Els premis es lliuraran a la placeta de Ramon Torres Casanova.

Horaris de les curses:
8.30 h – Master 50-60
9.20 h – Master 30-40
10.15 h – Cadets
11.05 h – Promoció
12.35 h – Junior
13.35 h – Elit sots-23

El muntatge de la infraestructura necessària comença a les 7 h i el desmuntatge es pot allargar fins a les 16 h. Per tant, el carrer de Sants romandrà tallat al trànsit aquest diumenge entre la rambla de Badal/Brasil i la plaça de Sants. En aquest horari i en aquest tram, els vianants no podran accedir a la calçada, com a la resta de l’Obrim Carrers: entre el carrer de Munné i la rambla de Badal/Brasil, per una banda; entre el carrer d’Olzinelles i la plaça d’Espanya, per l’altra. Dissabte el funcionament d’Obrim Carrers serà l’habitual, de 9 a 20 h. Diumenge, en canvi, la passejada per aquest tram central, entre la rambla de Badal/Brasil i la plaça de Sants, no es normalitzarà fins aproximadament les 16.30 h.

La Matinal Ciclista es disputa un any al carrer de Sants i l’altre al passeig de la Zona Franca. Al 2021, pel 75è aniversari del Club Ciclista Catalunya–Barcelona, es va traslladar a Montjuïc. L’any passat es va haver de suspendre per manca de participació en diverses categories. Enguany torna amb forces renovades al tradicional circuit del carrer de Sants.