Tot a punt per a les eleccions catalanes del 12-M

09/05/2024 - 11:16

Aquest diumenge, 12 de maig, hi ha eleccions al Parlament de Catalunya. A Sants-Montjuïc, 113.580 persones estan cridades a les urnes als 28 col·legis electorals ubicats en aquests barris.

El nombre de centres de votació és el mateix que en eleccions anteriors, però n’hi haurà un menys a Sants i un més a la Bordeta. El nou col·legi electoral és l’Escola Bressol Municipal l’Esquirol (c. Noguera Pallaresa, 32, per sota de la plaça de la Farga), al costat del CEM la Bordeta. En canvi, l’Escola Jaume I (c. Melcior de Palau, 134-136, Sants) era fins ara un col·legi electoral doble, amb unes meses al menjador i d’altres al gimnàs; en aquestes eleccions hi haurà un únic punt de votació, situat al gimnàs de l’escola bressol.

El nombre total de persones electores als barris de Sants-Montjuïc s’ha reduït de les 122.174 de les darreres eleccions catalanes (14/02/2021) a les 113.580 que estan cridades a les urnes aquest diumenge en aquests 28 centres de votació (-7%).

Eleccions a la ciutat

A tot Barcelona hi ha 1.088.873 persones amb dret a vot en aquestes eleccions (-7%), en un total de 299 centres de votació. L’Ajuntament de Barcelona té en marxa tot el dispositiu que ha de garantir el correcte desenvolupament de les eleccions al Parlament de Catalunya del proper 12 de maig. Des de la Direcció de Serveis d’Edificis Municipals, de la Gerència de Serveis Generals i del Departament de Població i Processos electorals, així com de la Direcció de Serveis de Secretaria General, s’encarreguen de la coordinació de tota la xarxa creada per les gerències territorials, Consorci d’Educació de Barcelona i l’Institut Municipal de Mercats, entre d’altres.

Com a novetat, i fruit d’aquesta coordinació, s’ha homogeneïtzat tota la documentació gràfica dels 299 centres electorals i l’Ajuntament disposa d’una eina automàtica per tenir el control en temps real de l’estat dels centres electorals i les seves 1.688 meses (oberts, muntats i constituïts).