El Centre de Serveis Socials Cotxeres de Sants celebra una jornada de portes obertes pel veïnat del barri

17/05/2024 - 11:20

El proper 23 de maig, de 16 h a 19 h el centre de Serveis Socials Cotxeres, obrirà les seves portes a la ciutadania en una jornada on es podrà gaudir de música i activitats per tota la família.

El CSS Cotxeres vol apropar-se a les veïnes i veïns del barri de Sants  i implicar-se amb les seves necessitats per construir propostes conjuntes. I és per això que el proper 23 de maig obrirà les seves portes a tothom en una jornada plena d’activitats, on l’equip humà de Cotxeres podrà trobar-se amb la gent del barri en un ambient proper i divertit.

L’esdeveniment començarà amb una  classe oberta de dansa a la plaça davant del centre a les 16:30 h, dinamitzada per joves del barri. A més, es comptarà amb la presència d’un discjòquei que amenitzarà la vetllada.

A les 17:00 h hi haurà xocolatada popular i entrega de premis del concurs fotogràfic: “El teu racó preferit de Sants”. Hi haurà dos premis, el primer és un xec regal per consumir en els comerços del barri, i el segon premi és el joc de cartes dels Castellers de Sants. A més, la trentena de fotos seleccionades pel concurs s’exposaran en el centre Cotxeres des del 23 de maig fins a finals de juny aproximadament.

Finalment, els veïns i veïnes aficionades a la tradició castellera, podran participar en un taller amb els Castellers de Sants que es durà a terme a la plaça Bonet i Muixi a les 18:30 h.

Aquest projecte compta amb la col·laboració del grup Veïnes, l’equip de serveis socials Cotxeres de Sants, el CAP Magoria- Bordeta, el Casal municipal de gent gran, La Clau, els Castellers de Sants, el Secretariat d’entitats, Sants Establiments Units i Can Pedró.

 

QUINS SERVEIS OFEREIXEN ELS CENTRES DE SERVEIS SOCIALS?

Els serveis socials bàsics són el primer nivell d’atenció a les persones per part dels Serveis Socials Municipals de Barcelona. Ofereixen atenció de manera individual, familiar, grupal, atenció a medi obert i acció comunitària.

Els treballadors i les treballadores de l’Institut Municipal de Serveis Socials acompanyen a la ciutadania en situacions de dificultat vital, econòmica i familiar per millorar-ne el benestar i l’autonomia. Assessoren, orienten i informen sobre els drets socials, i connecten les persones amb els recursos especialitzats més adients per a cada cas que hi ha al territori.

L’objecte principal és promoure els mecanismes per conèixer persones, famílies i grups socials, i per fer prevenció i intervencions, especialment si es troben en situacions de risc social o d’exclusió.

A Barcelona hi ha un total de 39 centres de Serveis Socials on s’hi poden sol·licitar diferents ajudes i prestacions.

Trobareu més informació a la web: ajuntament.barcelona.cat/serveissocials