Obres per connectar la nova línia d'alta tensió

20/06/2024 - 11:08

Aquests mesos de juny i juliol, Endesa duu a terme l'estesa del cablejat per les canalitzacions subterrànies construïdes durant els darrers dos anys per renovar la línia d'alta tensió que uneix les subestacions "Sants" (a la Bordeta) i "Mata" (al Poble-sec), passant sobretot per la Font de la Guatlla i Montjuïc. L'obertura de les cambres d'empalmament (CE) i tota la maquinària necessària per a l'estesa del cablejat provoca ocupacions de vorera o calçada successivament en diversos punts:

  • CE-03, del 26/06 al 5/08: ubicada a la vorera de la banda Bordeta de la Gran Via de les Corts Catalanes, al davant de Can Batlló, la implantació no afecta carrils de circulació.
  • CE-04, del 26/06 al 24/07: ubicada davant del número 90 del carrer de Sant Fructuós, entre Trajà i Mandoni, sota la franja del cordó d’aparcament i serveis. Fins al 10/07, les bobines de cablejat ocuparan una part de vorera, el cordó de serveis i part també del carril de circulació, que es farà més estret. A partir del 10/07, les ocupacions es reduiran al cordó de serveis, per tal d’accedir a la cambra d’empalmament.
  • CE-05, del 26/06 al 3/08: ubicada davant del número 26 del carrer de Sant Fructuós, a la cruïlla amb el de Sant Germà, sota el cordó d’aparcament de serveis. Les ocupacions seran en aquesta franja i també a part de la vorera i del carril de circulació, que es faran més estrets. El pas de vianants del carrer de Sant Fructuós quedarà tallat.
  • CE-06, del 6/05 al 22/06: ubicada a la calçada del carrer de Mèxic, sota el carril de baixada cap a la Gran Via, entre Gimbernat i Sant Fructuós. Ocupació parcial de la vorera i total de l’esmentat carril de circulació. El trànsit de baixada cap a la Gran Via es desvia cap al carril esquerre i el de pujada cap a Montjuïc, cap al carrer de Sant Fructuós. Resta prohibit el gir a dreta des del carrer de Sant Fructuós cap al de Mèxic. També cal obrir una cala al cordó de serveis del carrer de Sant Fructuós, costat Gran Via, sense afecció a trànsit.
  • CE-07, del 27/05 al 22/06: ubicada a l’avinguda de Rius i Taulet, davant de l’accés a la Fira, entre els carrers de la Guàrdia Urbana i de Lleida. L’obertura de la cambra i estesa de cablejat ocupa el carril de circulació en sentit Llobregat, que es desvia pel carril central deixant només un carril de circulació per sentit, per la banda Montjuïc de l’avinguda.
  • CE-08, del 5/06 al 3/07: ubicada davant del número 50 del passeig de l’Exposició, entre Creu del Molers i Radas, sota la franja del cordó de serveis. Les tasques d’estesa de cablejat ocuparan també una part de la vorera. La parada de bus núm. 278 de la línia 55 resta fora de servei durant aquestes obres i s’habilita pal de parada provisional a Creu dels Molers, 78.
  • CE-09, del 17/06 al 12/07: ubicada al carrer de la Font Trobada, en la cruïlla amb l’avinguda de Miramar, sota la franja d’aparcament i serveis de la banda Poble-sec. Les ocupacions seran d’una part de la vorera, el cordó de serveis i part del carril de circulació, que es farà més estret. Els dies 1, 2 i 3 de juliol es talla momentàniament, entre les 10 i les 10.30 h aprox., el carril de circulació ascendent per descarregar-hi bobines de grans dimensions.