Si busques feina, ves a Sants-Montjuïc Activa

04/07/2024 - 15:23

Al nou espai de referència de Barcelona Activa al districte, ubicat al Bloc4BCN de Can Batlló, trobaràs tots els serveis municipals d'acompanyament i orientació en la cerca de feina i de suport a l'emprenedoria. Sants-Montjuïc Activa es va presentar ahir en una sessió amb entitats i altres serveis municipals, que van posar en comú els serveis que s'ofereixen per reforçar diverses vies de col·laboració.

L’objectiu d’aquest nou espai de Sants-Montjuïc Activa és acostar al veïnat d’aquests barris tots els serveis municipals de promoció econòmica i de millora de l’ocupabilitat. Alguns ja funcionaven, dispersos en diversos equipaments, i d’altres són nous en aquest districte. Quasi tots funcionen amb cita prèvia, excepte el Punt d’informació i orientació per a la cerca de feina, que fins ara era a la seu del Districte i ara és justament la porta d’entrada a Sants-Montjuïc Activa. Atén de dilluns a divendres de 9 a 14 h. El telèfon d’aquest servei és 608 573 263 i en cas que es vulgui demanar-hi cita es pot fer a través d’aquest enllaç.

La resta de serveis de Sants-Montjuïc Activa són:

  • Servei d’itineraris d’orientació: itineraris d’acompanyament sociolaboral per a persones residents a tot el districte. Cal demanar cita prèvia al 608 573 263, o sigui, passar abans per l’esmentat Punt d’informació i orientació.
  • Dispositiu d’atenció integral a la Bordeta: desenvolupament d’itineraris d’inserció sociolaboral, amb orientació laboral personalitzada, formació i pràctiques no laborals en empreses i accés a ofertes laborals, per al veïnat del barri de la Bordeta inscrit al Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC). Cal demanar cita prèvia a través d’aquest enllaç o per telèfon al 93 401 95 58 o 608 573 263.
  • Suport psicològic: per a persones que pateixin algun tipus de malestar emocional que dificulti la seva recerca de feina. El servei no realitza atenció clínica i la persona ha de trobar-se en un procés de recerca de feina o millora de l’ocupabilitat a través dels serveis de Barcelona Activa. L’atenció és quasi sempre presencial, els dimecres, sempre amb cita prèvia a través d’aquest formulari de sol·licitud.
  • Barcelona Treball: activitats grupals per conèixer aspectes clau per a l’orientació i la recerca de feina, les noves tendències del mercat de treball, així com altres recursos que Barcelona Activa posa a disposició per buscar feina o millorar professionalment. Possibilitat d’adaptar algunes sessions a grups o col·lectius concrets. Inscripcions en aquest enllaç.
  • Punt de Defensa dels Drets Laborals: tens dubtes sobre si es respecten els teus drets laborals? Necessites assessorament sobre quin és marc legal que t’empara i les vies que tens per defensar-los? Ets contractant i vols saber què pots oferir a les persones contractades en matèria laboral? Demana hora per parlar dijous els advocats laboralistes del servei, a través del web o trucant al telèfon gratuït 900 533 175.
  • Punt d’Atenció a l’Activitat Econòmica: adreçat a persones, empreses, comerços, associacions i entitats residents a Sants-Montjuïc o que volen emprendre una activitat econòmica al districte o que volen enfortir el seu negoci. L’atenció és dimarts al matí, quinzenal, i per acudir-hi cal demanar cita: les persones emprenedores poden fer-ho en línia en aquest web i les empreses, per telèfon al 606 392 986 o bé per correu electrònic: punteconomiccv@barcelonactiva.cat.
  • L’espai de recerca de feina, per actualitzar el CV i la carta de presentació amb l’acompanyament d’un orientador laboral, i la formació tecnològica bàsica gratuïta encara no funcionen, pendents d’habilitar-hi l’aula d’informàtica.

El Bloc4BCN, on es troba ubicat Sants-Montjuïc Activa, és l’espai de promoció del cooperativisme més gran del sud d’Europa. L’edifici és en una antiga nau rehabilitada al recinte industrial de Can Batlló. Mentre durin les obres del nou Parc de Can Batlló, s’hi pot arribar per dos accessos: des del c. Constitució, 19 o bé la Gran Via, 171.

El Pla de Desenvolupament Econòmic (PDE) és el full de ruta de les polítiques públiques de promoció econòmica a Sants-Montjuïc. Actualment, s’està elaborant el PDE 2024- 2027, que es preveu aprovar abans que acabi l’any. La posada en marxa de Sants-Montjuïc Activa és un punt important del nou PDE. S’hi concentren bona part dels serveis de Barcelona Activa al districte, tot i que es mantenen els dispositius d’atenció integral als barris de la Marina (Escola Bàrkeno) i el Poble-sec (CC El Sortidor) i els serveis d’ocupació juvenil a la Casa del Mig i a l’Espai Jove La Bàscula.