Una ruta literària pel Poble-sec

10/09/2024 - 07:00

El Poble-sec, situat fora de les antigues muralles medievals de Barcelona i al peu de Montjuïc, s’ha transformat al llarg dels anys en un barri vibrant, divers i ple de vida. Aquesta evolució, marcada per la seva condició de barri obrer i l’afluència de gent de múltiples procedències, es veu reflectida en la ruta literària “Barris travessats“, creada i guiada per l’escriptor mexicà Eduardo Ruiz Sosa, i estrenada en la tercera edició del Festival de Literatura Llatinoamericana KM Amèrica.

Casa Amèrica Catalunya, amb la col·laboració, entre d’altres, de l’Ajuntament de Barcelona, ofereix fer aquest itinerari guiat la tarda de divendres 27 de setembre. Començarà a les 18 h, i les inscripcions per participar-hi ja estan obertes.

Partint d’una mirada de Barcelona des de la muntanya de Montjuïc, l’itinerari recorre carrers emblemàtics, llocs d’interès cultural i espais que han estat font d’inspiració per a la literatura catalana i llatinoamericana. A través d’aquest recorregut, els participants podran endinsar-se en la història cultural i política del Poble-sec, tot descobrint autors, fotògrafs, llibreries, editorials, músics, bars i teatres que han marcat la identitat del barri. Les persones participants tindran l’oportunitat d’accedir a alguns espais culturals del Poble-sec, on seran rebuts pels seus gestors, que els explicaran de primera mà la història i les activitats que s’hi realitzen.

La ruta tindrà una durada aproximada de dues hores i està recomanada per a majors de 16 anys. El preu és de 15 €, amb una tarifa reduïda de 12 € per als titulars del carnet de Biblioteques de Barcelona o del carnet d’Amic/ga de Casa Amèrica Catalunya.

Més informació, en aquest enllaç.