Setmana de la Mobilitat a Sants-Montjuïc

12/09/2024 - 11:23

Barcelona es torna a sumar a la Setmana Europea de la Mobilitat amb un programa d'activitats organitzades per l'Ajuntament i per entitats i associacions diverses, amb l'objectiu de millorar la qualitat de l’aire, de recuperar l'espai públic i de promoure la seguretat en la mobilitat a la ciutat.

Des del dilluns 16 i fins al diumenge 22 de setembre, se celebra la Setmana Europea de la Mobilitat 2024. Aquest any s’ha escollit la temàtica de l’eficiència energètica, amb el lema ‘Compartim l’espai públic’ per destacar-ne la intermodalitat.

Barcelona forma part de la Setmana amb una oferta d’activitats per a totes les edats. Tot comença amb les portes obertes als equipaments i serveis relacionats amb la mobilitat, durant el cap de setmana del 14 i 15 de setembre. D’altra banda, el cap de setmana següent tindrà lloc el Park(ing)Day, del 20 al 22 de setembre, Dia Mundial sense Cotxes.

Barcelona s’ha involucrat en la Setmana Europea de la Mobilitat per a sensibilitzar la ciutadania sobre els beneficis de la ciutat amable i pacífica, conscienciar sobre la necessitat de reduir l’ús del vehicle privat motoritzat davant la contaminació, promoure els mitjans de transport més sostenibles, i molt més.

Als barris de Sants-Montjuïc s’han organitzat una sèrie d’activitats per donar suport a la Setmana i acompanyar el seu missatge:

  • Bicifeina al Districte Administratiu: testimonis ciclistes
    Del 16 al 20 de setembre, durant tot el dia. Districte Administratiu – Generalitat de Catalunya, c. Foc, 57
    Entrevistes a usuaris i usuàries que es desplacen a la feina amb bici.
  • Taller ‘Caixa d’eines per a petits i petites ciclistes’
    Dimecres 18 de setembre, a les 17.30 h. Biblioteca Francesc Candel, c. Amnistia Internacional, 10
    Es donaran eines als infants i les seves famílies, explicant el moviment bicibús per anar amb bici a l’escola amb els infants. Entrada gratuïta.
  • Inspecció Tècnica de Bicicletes (ITB)
    Dilluns 16 de setembre, de 9 a 14 h, c. Número 62 de la Zona Franca, 16-18
    Es farà una revisió de les bicicletes dels participants i se’ls informarà del seu estat, possibles reparacions, recomanacions i es faran petites reparacions a l’instant.
    Reservat a treballadors AMB. Entrada gratuïta. 
  • Curs Bàsic 1 de bicicleta
    Dimecres 18 de setembre, de 10 a 12 h, c. Número 62 de la Zona Franca, 16-18
    Adreçat a persones que no saben anar en bici o n’han perdut la pràctica. El curs permetrà arribar a mantenir l’equilibri sobre la bicicleta, arrencar, pedalar i frenar amb seguretat.
    Reservat a treballadors AMB. Entrada gratuïta.
  • Portes Obertes als Ruscs. Entrega a domicili de la teva cistella de productes locals en bicicleta amb descompte
    Dimecres 18 i dijous 19 de setembre, de 18 a 19.30 h. A diferents Ruscs de la ciutat.
    Es potenciarà l’entrega a domicili en bicicleta de les comandes, amb un descompte en el preu del servei. A més es podran degustar productes, parlar amb els productors locals i participar en les Portes Obertes als Ruscs o punts de recollida de comandes de Barcelona.
  • Taller ‘Curs de circulació en bici’
    Dijous 19 de setembre, de 10 a 12 h, c. Número 62 de la Zona Franca, 16-18
    Curs per aprendre a moure-us per la ciutat amb bici. Un instructor us ensenyarà com circular amb bici, normativa bàsica, etc.
    Reservat a treballadors AMB. Entrada gratuïta (grup reduït, màxim 8 persones).
  • Portes obertes al Rusc o comunitat de consum de Sants
    Dijous 19 de setembre, de 18 a 19.30 h. El Rusc de Sants, c. Sants, 143
    El Rusc de Sants obrirà les seves portes per acollir els veïns del barri durant la recollida de cistelles de productes locals per part dels consumidors d’aquesta comunitat de consum. Entrada gratuïta.
  • Tallers lúdics per a infants a l’Associació de Veïns i Veïnes Font de la Guatlla – Magòria: Fes-te una cistella per la bici i patinet
    Dijous 19 de setembre, de 18 a 20 h. C. Montfar, 1 – 3
    En aquest taller construirem i decorarem una cistella que es pot posar i treure molt fàcilment del manillar de la nostra bici o patinet, per poder portar els nostres tresors a la bici i al patinet: el berenar a l’escola, anar a comprar…
    Entrada gratuïta amb inscripció.
  • Taller d’autoreparació de bicicletes
    Dissabte 21 de setembre, d’11 a 14 h. Biblioteca Poble-sec – Francesc Boix, c. Blai, 34
    Taller per aprendre a reparar la nostra bicicleta. Espai per resoldre dubtes, reparar algunes parts o aprendre a fer-ne el manteniment. Un dels objectius d’aquesta iniciativa és promoure la mobilitat sostenible i recuperar l’espai públic per a la ciutadania.
    Entrada gratuïta.