Arts en viu al Casinet

03/10/2024 - 15:03

Sis dijous al vespre entre l’octubre i desembre, el teatre del Casinet d'Hostafrancs s'omple de drama, comèdia, monòlegs i fins i tot dansa en el marc del cicle 'Escena' del Barcelona Districte Cultural. Reserveu-hi ja les vostres entrades gratuïtes!

Títuba. Bruixa, negra i ramera de Periferia Cimarronas
Dijous, 17 d’octubre, a les 19.30 h
Teatre. Quatre-cents anys després de ser condemnada per bruixa a Salem, Títuba torna i es presenta davant nostre. És bruixa, negra i ha estat oblidada per la història. Aquest personatge, basat en una persona real, ens portarà amb ella a aquell passat en què va ser culpable de la mort de desenes de persones. O això diuen. Es comenta que era una bruixa terrible que va obligar unes nenes a servir el dimoni i va embruixar moltes persones innocents, sobretot dones, que ja se sap que les dones són les acusades sempre, les bruixes, les pàries i, per tant, les penades i perseguides. La Títuba repassa la seva història per intentar demostrar la seva innocència i, finalment, obtenir un judici just, i per advertir altres dones del perill constant que corren de ser condemnades. Perquè Títuba està farta, fins a límits inimaginables, de ser una més de les dones a les quals es penalitza sistemàticament. Espectacle recomanat per a més de 16 anys.

El tiempo de las tortugas de Dora Cantero
Dijous, 24 d’octubre, a les 19.30 h
Teatre. L’humor, l’amor i el desamor omplen de contingut aquesta poesia visual, un striptease emocional sobre les cuirasses i els cors, des d’una perspectiva femenina i amb la complicitat en directe de la música de Joan Bramon Mora. ‘El tiempo de las tortugas’ és un viatge emocional a través dels poemes de Dora Cantero i la delicada presència musical de Joan Bramon. L’obra va ser premiada en la 33a Fira de Titelles de Lleida amb el Drac d’Or a la millor dramatúrgia. Espectacle recomanat per a més de 16 anys.

En proceso de la Cia. Roots
Dijous, 7 de novembre, a les 19.30 h
Dansa. A través del llenguatge de les danses urbanes, a En proceso… un conjunt d’intèrprets reflexionen sobre els processos de creixement continu i d’encadenament constant de successos al llarg de la nostra vida. Són processos que vivim en solitud, però que reclamen connexions. Uns ens ajuden a construir-nos, però d’altres ens obliguen a demolir-nos per tornar-nos a refer. Estrenada l’any 2021 al Certamen Internacional de Coreografia Burgos & New York, ‘En proceso…’ es va poder veure la primavera passada al Centre Cultural La Bòbila de l’Hospitalet de Llobregat, programat dins el festival Dansa Metropolitana.

Black Side Story de Miquel Ripeu
Dijous, 28 de novembre, a les 19.30 h
Teatre. Miquel Ripeu, Elías Torrecillas i Xavi Quero tenen un pla agosarat: pujar als escenaris del circuit i posar fi a tot el racisme en només una hora. Com? Doncs amb humor, però també amb una lliçó sobre les relacions socials presentant les realitats habituals dels microracismes i la discriminació que la nostra societat manté vers les persones racialitzades. Tot, amb un format ben original: el d’un musical, ‘Black Side Story’. El seu és un pla mestre que no pot fallar.Tretze escenes que són gags, càpsules d’humor absurd amb un llenguatge fresc i proper, amb molta interacció amb el públic, cant, ball i amb la música original de Roger Conesa, un compositor que ha creat temes a ritme de rock, pop, gòspel, techno, sardanes, trap, hip-hop i, fins i tot, havaneres. Espectacle recomanat per a més de 8 anys.

El Gegant del Pi de la Cia. Cassandra Projectes Artístics
Dijous, 12 de desembre, a les 19.30 h
Teatre. En Pau és un home de 33 anys, l’edat de Crist. És feliç amb la seva feina i la Judit, la seva dona, amb qui s’acaba de comprar un pis al Raval. S’estimen, es miren amb amor i tendresa, mentre van traient de les caixes tots els objectes i els col·loquen al seu lloc. En Pau recorda com estimava el seu avi. Però el seu avi era franquista. L’actor Pau Vinyals ha escrit ‘El gegant del Pi’, aquest monòleg que ell mateix interpreta i que és un procés de creació per trobar les paraules de tots els silencis que habiten una família, un poble; un viatge del poble a la ciutat i de la ciutat al mig del bosc i del bosc al menjador de casa: de l’espai públic al privat. Estrenada l’octubre del 2021 a la Sala Planeta de Girona, El gegant del Pi ha rebut el Premi de la Crítica a millor espectacle de petit format del 2023 i els premis BBVA a millor muntatge teatral i millor interpretació.

Miss Cosas y yo de Diana Pla Solina i la Cia. Nemin
Dijous, 19 de desembre, a les 19.30 h
Teatre. Miss Cosas és un personatge que viu una vida solitària. En el seu món, juga a ser tot allò que vol ser. D’entre els entrebancs constants apareixerà un personatge que li robarà el protagonisme. Miss Cosas viatjarà entre la realitat i la ficció i lluitarà per continuar sent només un personatge dins de la ment d’una jove creadora que intenta engendrar el que serà el seu primer espectacle en solitari. Miss Cosas y yo és un monòleg que trenca la “quarta paret” per posar en escena el procés creatiu de l’espectacle mateix. Un exercici catàrtic d’autoficció que, amb una honestedat brutal, mescla dansa, teatre, clown i mim per parlar des de l’humor de coses molt serioses. Estrenat a La Badabadoc l’any 2022, l’espectacle està dirigit i protagonitzat per Diana Pla Solina, i la dramatúrgia és de la mateixa Diana Pla i de Ferran Vilajosana. Espectacle recomanat per a més de 12 anys.