La Festa Major d'Hostafrancs, del 30/09 al 8/10

19/09/2022 - 18:00

La 163a Festa Major d'Hostafrancs tindrà lloc del 30 de setembre al 8 d'octubre amb més de 60 activitats organitzades per una trentena d'entitats del barri. El programa i el cartell s'han presentat avui, 19 de setembre, en un acte coorganitzat amb la Federació d'Associacions, Entitats i Comissions d'Hostafrancs al Saló de Plens. Hi ha actuat La Companyia Juvenil de Ballet Clàssic de Catalunya, que assaja actualment al Casinet d'Hostafrancs.

Després dels darrers dos anys de pandèmia i restriccions, enguany la Festa Major d’Hostafrancs recupera totes les activitats i els espais al 100%, començant per la Fira Medieval, el Ball de Rams i la Fira de la Magrana, a les que se sumen la ja tradicional Tapa Solidària, el ball amb l’orquestra Di-Versiones al carrer de Vilardell, les caminades solidàries amb la sordceguesa i la diabetis, els tornejos esportius, els concerts i els dinars populars, entre d’altres activitats. La pregonera d’enguany és Mercè Velilla, fins fa poc directora de la Fundació Cultural Hostafrancs i actualment mestra de l’Escola Joan Pelegrí.

La imatge d’enguany l’ha creat la il·lustradora gironina i col·laboradora d‘El Jueves, Judit Crehuet, en haver guanyat el 19è concurs de cartells de la Festa Major d’Hostafrancs. Crehuet ha optat per l’estil modernista d’Alfons Mucha perquè ho troba molt propi de Barcelona. Al centre de la composició hi ha situat el Sant Àngel Custodi, patró d’Hostafrancs, envoltat d’elements típics del barri com la magrana, el campanar de la parròquia o el Ball de Rams, tot plegat cobert per la coberta clarament reconeixible del Mercat d’Hostafrancs. Les 17 obres presentades a aquest concurs es podran veure exposades a l’aparador del Casinet d’Hostafrancs del 27 de setembre al 9 d’octubre.