48h Open House a Sants-Montjuïc

20/10/2021 - 18:52

Arquitectura. Nou edificis i equipaments de Montjuïc i cinc més de Sants, Hostafrancs i la Bordeta obren les portes aquest cap de setmana pel festival d'arquitectura 48h Open House Barcelona.

La dotzena edició del festival d'arquitectura 48h Open House Barcelona obre aquest cap de setmana, 23 i 24 d'octubre, les portes de prop de 140 edificis de l'àrea metropolitana perquè la ciutadania els visiti gratuïtament. A Sants-Montjuïc les 16 propostes es concentren dissabte a Sants, Hostafrancs i la Bordeta, on un cop més podeu visitar la seu del Districte, i diumenge al Parc de Montjuïc. També podeu seguir lliurement els itineraris per les antigues cooperatives obreres de Sants i pels antics barris de barraques de Montjuïc.

Sants, Hostafrancs i la Bordeta

També s’hi ofereix un itinerari lliure, que podeu seguir mentre escolteu al mòbil els àudios explicatius, titulat ‘El cooperativisme i la Barcelona obrera‘, recorrent les ubicacions o edificis de les antigues cooperatives.

Montjuïc

També s’hi ofereix un itinerari lliure, que podeu seguir mentre escolteu al mòbil els àudios explicatius, titulat ‘Les barraques de Montjuïc‘, recorrent les ubicacions o testimonis dels antics barris de barraques que poblaven la muntanya.

48 hores d’arquitectura a l’abast de tothom

Les activitats de l’Open House conviden a explorar i entendre el valor d’un espai ben construït i dissenyat. Aquest esdeveniment va començar a Londres l’any 1992 i, des d’aleshores, s’ha anat introduint a moltes ciutats d’arreu del món: Nova York, Dublin, Galway, Helsinki, Melbourne, Tel Aviv…

La programació del festival d’arquitectura 48h Open House BCN 2021 destaca el tema de l’arquitectura mediterrània, una tradició arquitectònica sovint anònima i d’arrels populars que s’ha interpretat i adaptat a les noves realitats. L’arquitecte més destacat del festival d’enguany és José Antonio Coderch de Sentmenat, alumne de J.M. Jujol, que va modernitzar la tradició arquitectònica mediterrània adaptant-la als paràmetres del moviment modern.

En total, el 48 h Open House de 2021 ofereix més de 250 activitats (edificis i itineraris) que no requereixen inscripció prèvia. Per garantir la seguretat en tots els espais, sí que n’hi ha un 9% que requereixen inscripció prèvia (oberta des de dimarts 19/10).

Més informació