Millorem set escoles bressol del districte

01/08/2022 - 17:31

Infància. Sota el lema “Cuidem les bressol”, s'inicia una pla de millora de les instal·lacions de les escoles bressols municipals que inclou la naturalització dels patis, la renovació de la pintura i la millora del confort tèrmic.

Sota el lema “Cuidem les bressol”, aquest estiu s'inicia una pla de millora de les instal·lacions de les escoles bressols municipals que inclou la naturalització dels patis, la renovació de la pintura i la millora del confort tèrmic de 55 escoles bressol municipals. Set d'elles són a Sants-Montjuïc.

A Sants-Montjuïc s’actuarà en set centres: les EBM Pau i Guinbó a Sants, les EBM El Cotxet i Niu d’Infants a la Marina, l’EBM Bellmunt a la Font de la Guatlla i les EBM Forestier i Nic al Poble-sec.

La millora de les instal·lacions abasta quatre àmbits: un pla de naturalització dels patis, un pla de pintura integral dels interiors de les instal·lacions, un pla de transició energètica i confort tèrmic i altres treballs i intervencions d’ampliació, reforma i millora dels centres.

Tenint en compte que els patis de les escoles bressol són també, en molts casos, espais oberts al barri, el pla naturalitzarà els patis de 26 escoles bressol municipals amb la introducció de jardineres i un total de 3.366 plantes. A més, inclourà jocs per a la mainada i patis de lactants. A Sants-Montjuïc, aquesta actuació es materialitzarà a les EBM El Cotxet, Nic i Pau.

Pel que fa al pla de pintura integral, es pintarà l’interior de 18 centres a tota la ciutat per millorar-ne la qualitat mitjançant noves propostes cromàtiques, amb colors suaus que generen lluminositat i benestar. Tres d’aquestes intervencions es faran al districte a les EBM El Cotxet, Forestier i Pau.

També es duran a terme tasques de millora de les instal·lacions de climatització en 15 centres; unes actuacions que s’allargaran fins a finals d’any. Tenen l’objectiu doble de millorar-ne el confort tèrmic i d’apostar per l’ús d’energies renovables. A Sants-Montjuïc es farà a les EBM El Cotxet i Pau.

Finalment, es faran intervencions de reforma i rehabilitació en espais de 13 escoles bressol de la ciutat, que inclouen la renovació de finestres, estances, aules, despatxos o instal·lacions, entre d’altres. Tres d’elles són al Districte, les EBM Bellmunt, Niu d’Infants i Guinbó.

Les actuacions als 55 centres s’allargaran fins a finals d’any i implicaran una inversió municipal de més d’1,7 milions d’euros.