Perifèria Beat, vol. 5

29/09/2021 - 19:08

Joves. Amb la jam de graffiti als jardins de les Tres Xemeneies i els concerts al pati de l'Institut Consell de Cent arrenca el 2 d'octubre aquest festival de la cultura hip-hop impulsat des del Centre Cultural Albareda.

Amb la jam de graffiti als jardins de les Tres Xemeneies i els concerts al pati de l'Institut Consell de Cent arrenca el 2 d'octubre la cinquena edició d'aquest festival de la cultura hip-hop impulsat des del Centre Cultural Albareda. Al llarg d'aquest mes hi haurà una exposició i una taula rodona sobre el paper de la dona en la cultura hip-hop, un taller de rap amb perspectiva de gènere, la projecció d'un documental i, finalment, la 'Beat Battle' del vespre de dissabte 23. T'hi apuntes?

Per tal de poder controlar-ne l’aforament, els concerts del Perifèria Beat tindran lloc aquest primer dissabte a partir de les 17 h al pati de l’Institut Consell de Cent. Les entrades s’han sortejat entre totes les persones que n’han demanat entre dilluns passat i avui mateix. Els artistes convidats a aquest concert (19 h, després del beat showcase i micro obert ft. Waiky Beats), són Vinnie Cairos, Berta Garrido & B-Lies + Wenapava, Rxndy Akozta. La jam de graffiti sí que tindrà lloc als jardins de les Tres Xemeneies a partir de les 12 h amb la col·laboració de Mural Jam BCN.

L’exposició “Queens & barri”, realitzada pels i les joves de l’Espai 12@16. s’inaugura dijous 7 d’octubre a les 19 h al Centre Cultural Albareda amb una taula rodona sobre ‘El paper de la dona dins la cultura hip hop i urbana’. Amb la participació de DJ Owey, la il·lustradora Maga i Berta Garrido, la taula serà dinamitzada per Irene JG, llibretera de La Ciutat Invisible i impulsora de tota la cultura comunitària. L’exposició té més de 40 i fotos i audiovisuals que podreu veure fins al 28 d’octubre.

Dijous 28 d’octubre, a les 18.30 h, un grup de joves crearan una lletra de rap per a un fanzine que es publicarà al voltant del 25N, el Dia Mundial per a l’Eliminació de la Violència vers les Dones. Ho faran guiats per la banda La Clika Pika, en una activitat participativa gratuïta coordinada des de la comissió jove de Pla Comunitari del Poble-sec per a la qual també cal inscripció prèvia (places limitades).

Dijous 21 d’octubre, també a les 19 h, al Centre Cultural Albareda es projecta el documental ‘Lisbon Beat’ acompanyat d’un espectacle de spoken word a càrrec d’Aedo i Jaume Muñoz.

Finalment, dissabte 23 de 17 a 21 h a l’Albareda tindrà lloc la beat battle final que dona sentit a tot el festival. Ja no queden inscripcions lliures! Aquest any el beatshowcase va a càrrec dels 2Machines. Aquesta iniciativa de beatmaking és un projecte creat pels DJ i productors Qantic i Device, presentant un directe amb dos samplers MPC en què barregen sons de boom bap dels 90, drum & bass, jazz i funk.