Després de deixar enrere les restriccions per la pandèmia, la ciutat ha rebut amb tota la il·lusió els Reis, que han omplert els carrers de joia i fantasia. Fins a 750.000 persones no s’han volgut perdre la Cavalcada d’aquest any.
Ses Majestats han arribat a les 16.00 hores al Portal de la Pau, on han estat rebuts per l’alcaldessa, Ada Colau, que els ha ofert el pa i la sal com a símbol d’hospitalitat i els ha entregat les claus de la ciutat perquè puguin entrar a totes les llars a deixar els regals.
A les 18.00 hores ha començat la Cavalcada des de l’avinguda del Marquès de l’Argentera. Una de les principals novetats d’aquest any ha estat el recorregut: per esquivar les obres de la via Laietana, i d’acord amb la Casa Reial d’Orient, s’ha dissenyat un nou itinerari que ha recorregut el passeig de Colom, ha continuat per l’avinguda del Paral·lel i ha pujat per la ronda de Sant Pau i el carrer d’Urgell. Després ha girat pel carrer de Sepúlveda fins a arribar a l’avinguda de la Reina Maria Cristina i s’ha acabat a la Font Màgica de Montjuïc passades les 21.00 hores.
Carrosses noves per als Reis
Però les novetats no només han afectat l’itinerari. Desenes de col·laboradors reials han treballat de manera incansable aquests dies per tenir-ho tot enllestit, i gràcies a aquest esforç Melcior, Gaspar i Baltasar i el seguici han estrenat carrosses. Es tracta d’unes carrosses de doble altura. Una de nova per a cada rei i tres més per a l’Estel, les Joguines i les Instruccions per Somiar. Aquesta última carrossa tenia la missió de recordar a petits i grans com ho han de fer per vèncer els nervis i aconseguir dormir en aquesta nit tan especial.
Per adaptar-se als temps actuals, les carrosses vénen equipades amb tecnologies d’última generació.
Suma de forces per a un espectacle inclusiu
La comitiva reial s’ha desplçat pels carrers de Barcelona en una rua gegantina, l’espectacle de carrer més gran i participatiu de la ciutat, amb més d’un quilòmetre de llargada. Aquest esdeveniment hauria estat impossible sense els més de mil cent ajudants, entre ballarins, actors, xanquers i voluntaris que hi participen. També hi sumen esforços més de vint entitats i escoles de la ciutat i dotze companyies professionals.
Com en els anys anteriors, la Cavalcada ha estat especialment inclusiva, amb la participació d’entitats de persones amb diversitat funcional i l’ús de la llengua de signes en les coreografies de l’espectacle.
El seguici reial ha estat dividit en deu grans blocs, cadascun amb entitat pròpia i tots dirigits i coreografiats per companyies que tenen anys d’experiència en la rebuda dels Reis d’Orient. Tot un col·lectiu de professionals que ha donat un nou impuls a l’espectacle més gran d’arts de carrer de Catalunya, sota la direcció artística de Marta Almirall i Barbarana Pons.
Com ha sigut el recorregut?
La Cavalcada ha començat a les 18.00 hores a l’avinguda del Marquès de l’Argentera (amb passeig de la Circumval·lació) i s’ha perllongat fins a la Font Màgica de Montjuïc.
● 18.00 h: av. Marquès de l’Argentera
● 18.15 h: pg. Colom
● 19.10 h: av. Paral·lel
● 19.30 h: rda. Sant Pau
● 19.45 h: Mercat de Sant Antoni
● 20.30 h: Sepúlveda
● 20.45 h: pl. Espanya
● 21.15 h: av. Reina Maria Cristina