Reobren els espais d'adolescents i joves

25/06/2020 - 10:02

Joventut. A partir d'aquesta setmana, les activitats i serveis de La Bàscula, Química, La Clau, 12@16 i els punts InfoJove deixa de ser només virtual.

Després de tres mesos oferint atenció i activitats des de casa, a través dels webs i les xarxes socials, els equipaments i serveis juvenils tornen a obrir portes de bat a bat amb totes les mesures de seguretat per evitar el contagi de la covid-19 entre els i les joves, així com per part de les persones que hi treballen. Arriben, a més, amb noves propostes per a l'estiu que comença...

El primer equipament juvenil a obrir les portes als barris de Sants-Montjuïc és l’Espai Jove La Bàscula, que ho fa aquest dijous 25 de juny. Ja podeu tornar a assajar a les sales de l’equipament (com sempre, amb reserva prèvia). L’espai de trobada reobre amb un aforament reduït a quatre persones, que ara també l’hauran de reservar prèviament. I al juliol també hi tornaran els concerts a la terrassa del bar, la jam, les activitats per adolescents i una àmplia bateria d’activitats, totes elles amb petites adaptacions. Junt amb l’Espai Química Joves (obert a partir de dilluns 29 de juny) i amb el suport dels serveis APC i JIP, els equipaments juvenils de la Marina preparen una Desescalada Jove! amb tot un seguit d’activitats i tallers gratuïts (amb inscripció prèvia) durant el mes de juliol: cinema a la carta, reciclatge, vòlei, waterparty, bodyperc, rutes per Montjuïc…

Els monitors dels espais La Clau (Hostafrancs) i 12@16 (el Poble-sec) han estat molt actius durant tot el confinament plantejant reptes i tallers als adolescents. Dilluns 29 de juny reobren aquests espais amb tota una programació d’activitats d’estiu, gratuïtes però amb inscripció prèvia. El casal d’estiu de l’Espai d’Adolescents La Clau preveu, de l’1 al 31 de juliol, anar a la platja els dimecres, a la piscina els dijous, jocs d’aigua els divendres, un projecte en bici… Els matins de juliol, a l’Espai d’Adolescents 12@16, els dilluns fan tallers de ceràmica, hort i àudiovisuals; els dimarts van a la piscina; els dimecres, stencil, hort i serigrafia; els dijous, a la platja; els divendres, salting, naturpark o padel surf; i els dissabtes, vòlei. Si tens més de 17 anys, a la Tarda Jove et pots apuntar a fer defensa personal els dimarts, esports i jocs els dimecres, piscina o platja els dijous i cinema o salting els dissabtes.

La data del 29 de juny és també la previsió amb què treballen els informadors del Punt InfoJove de la Casa del Mig, que fins llavors continuen atenent consultes per telèfon, internet o personalment amb cita prèvia. El jovent del Poble-sec teniu obert el Punt InfoJove Paral·lel des de dilluns passat.

La que segur que torna a obrir dilluns 29 és la sala d’estudi de la Biblioteca Vapor Vell, amb un aforament limitat al 50% i un nou horari: de dilluns a dijous de 20.30 a 23.30 h. Els caps de setmana obrirà dissabtes de 16 a 20 h i diumenges d’11 a 14 h i de 16 a 20 h. Com a reforç per a la preparació de les PAU, el cap de setmana del 5 i 6 de juliol la sala allarga l’horari nocturn també fins a les 23.30 h.

Ja en una “nova normalitat”, els Punts JIP (“Jove, Informa’t i Participa”), que exerceixen la seva tasca en el marc dels instituts de Secundària, organitzaran més de 100 activitats gratuïtes per a adolescents durant el mes de juliol a tota la ciutat, la majoria presencials.