Albareda, districte musical

28/09/2020 - 21:05

BCN Districte Cultural. El circuit de cultura als barris ens porta cinc concerts, un documental musical i un espectacle de circ aquesta tardor al Centre Cultural Albareda del Poble-sec.

El circuit de cultura als barris ens porta cinc concerts, un documental musical i un espectacle de circ aquesta tardor al Centre Cultural Albareda del Poble-sec, a més dels dos espectacles familiars i les dues projeccions que es van haver d'ajornar a la primavera durant el confinament. Consulteu tota la programació i reserveu-hi ja les vostres entrades gratuïtes!

• Concert de Koko-Jean & The Tonics
Divendres 30 d’octubre a les 20 h
Quan van començar feien soul-blues, però després hi van anar afegint unes notes de funk i van acabar apropant-se fins a Nova Orleans, pàtria del ritme i de la bona música. Ara han enregistrat un primer treball discogràfic, Hair Whip, de només quatre temes, que els ha produït el saxofonista Dani Nel·lo, qui també puja a l’escenari.

• Concert de KeTekalles
Divendres 27 de novembre a les 20 h
Aquestes quatre dones cusen històries a ritme de rumba, de funk, amb rapejats i amb poesia, amb cajón i guitarra, amb veus que, des de la diferència, s’agermanen en un discurs feminista sense complexos. Van publicar el seu primer disc, Remendar el caos, el mes de febrer passat gràcies a una campanya de finançament col·lectiu.

• Concert de 2princesesbarbudes
Divendres 11 de desembre a les 18 h
Dels mamuts als cromanyons, de l’aparició de la roba a les bondats de l’economia cooperativa sense propietat privada, de la cúmbia al swing… i tot sense despentinar-se, amb sentit de l’humor i un animal print que s’ha convertit en un fons d’armari musical imperdible. Ara ens presenten el seu darrer disc, La bona vida.

• Concert de Sabor de Gràcia
Divendres 18 de desembre a les 20 h
Sabor de Gràcia és rumba, gitana i catalana, fruit de la mescla i la barreja. Durant 25 anys de vida i d’acords, els de Siscu Carbonell l’han fusionat amb altres melodies: si ho van fer amb la Nova Cançó, ara, amb aquesta veterania de la qual els cinc lustres els permeten presumir, s’han atrevit també amb el trap i els rapejats.

Per assistir als espectacles cal reservar-ne les entrades amb antelació i respectar les mesures de seguretat i prevenció, que s’adequaran a les recomanacions sanitàries vigents, com la reducció de l’aforament, l’ús obligatori de mascareta i l’entrada i sortida esglaonada dels espectadors.

Aquesta edició de tardor del Barcelona Districte Cultural, simultània amb la reprogramació dels espectacles que es van haver d’ajornar a la primavera, presenta vuit muntatges teatrals, sis concerts, dues propostes de dansa, una de circ i quatre d’adreçades als més menuts, a més de tres pel·lícules d’animació per als petits de casa i cinc títols de documentals musicals programats en col·laboració amb el Festival In-Edit. Amb la incorporació de vuit equipaments més, entre els quals hi ha la Sala Maremar del CC Casa del Rellotge a la Marina, el circuit arriba ja a 29 escenaris repartits pels deu districtes de la ciutat.


• Concert ‘Fang i núvols’
Divendres 2 d’octubre a les 20 h
Magalí Sare i Sebastià Gris busquen noves sonoritats, noves maneres de desmuntar, i remuntar, estàndards de jazz i músiques d’arrel, sigui del folklore català o del que ens arriba des de l’altra banda de l’Atlàntic. Cançons que després de ser tamisades per les cordes del contrabaix de Sebastià Gris i les floritures vocals de Magalí Sare desprendran unes aromes que ens recordaran allò que una vegada vàrem escoltar encara que el seu perfum sigui un altre.

• Cinema Documental Musical: ‘The Black Power Mixtape’
Dijous 8 d’octubre a les 19 h
Göran Olsson, reporter de la televisió sueca, va recuperar el 2011 un munt de cintes de l’àmplia cobertura que van fer als anys 60 i 70 del moviment Black Power, i de com era la vida als barris negres de les grans ciutats dels Estats Units. Tot aquest material, juntament amb entrevistes actuals a alguns dels supervivents, integren aquest documental sobre un dels moviments revolucionaris més importants del segle passat.

• Teatre familiar: ‘Bitxos raros’
Dissabte 10 d’octubre a les 17.30 h
Tres grangers, que també són raros —o ens ho semblen— reguen l’hort i van descobrint, amb bon ritme i millor humor, tot un seguit d’animalets estranys que passegen les seves diferències amb l’orgull de saber-se únics. Ah, i ho fan amb música!
Espectacle adequat per a infants a partir dels dos anys.

• Teatre familiar: ‘Jojo’
Dissabte 24 d’octubre a les 17.30 h
En Jojo és un orangutan condemnat pels homes a una vida de captivitat lligat per una cadena. La companyia mataronina Borja Ytuquepintas combina sobre l’escenari el seu tradicional art amb sorra amb la música i aquest titella gegant, tot un símbol d’una mirada de respecte cap a la natura i la resta d’animals amb qui la compartim.