A causa d'una incidència tècnica és possible que en alguns serveis es produeixin talls puntuals.

Disculpeu les molèsties que aquesta incidència us pugui ocasionar.

Cap de setmana verd a Sants-Montjuïc

11/05/2022 - 18:17

Ecologia. Festa de la Primavera a la Marina, tallers i visites a horts urbans, la festa de les fruites i les verdures a Sants... dissabte i diumenge viurem 48 hores d'agricultura i verd als barris.

Festa de la Primavera a la Marina, tallers i visites a horts urbans, la festa de les fruites i les verdures a Sants... aquest dissabte i aquest diumenge viurem 48 hores d'agricultura i verd als barris de Sants-Montjuïc. Bona part d'aquestes activitats, organitzades per entitats i col·lectius diversos, formen part de la programació de 'Les 48 h d'agricultura i verd urbà', una iniciativa que l'associació Replantem porta a Barcelona des de París i altres ciutats franceses. El programa "Plantem-nos", en canvi, és un projecte d'Espigoladors, Tàndem Social i CEHDA Ghana.

Festa de la Primavera a la Marina [Les48h]
Dissabte d’11 a 14 h als jardins de Sant Cristòfol
Exposició floral amb música ambiental (DJ Ruslana), un taller d’aquarel·la per a adults i dos tallers infantils: un per crear flors amb llaminadures i un altre per decorar testos on posar-hi la teva planta o plantar-hi la teva llavor. Tant l’exposició com els tallers es fan de forma contínua durant tot l’horari de l’activitat.
Organtizat per la Unió d’Entitats de la Marina amb la col·laboració de l’AMPA Escola Ramon Casas, APALIM, el Centre Cultural Estrelles Altes, el Centre Àncora, La Nova Barcelona i les associacions de veïns de Can Clos i d’Eduard Aunós.

Visita guiada als horts de Can Mestres [reserves tancades] [Les48h]
Dissabte de 10 a 13 h als horts de Can Mestres
Aquests terrenys, incloent-hi la masia construïda l’any 1920, van ser dels primers a incloure’s a la xarxa municipal d’horts urbans de Barcelona. Però a Can Mestres no només es poden veure parcel•les amb cultius de temporada, sinó també tota una colla d’animals que hi viuen a la granja.

Tallers sensorials a l’Hort d’en Queni [Les48h]
Dissabte d’11 a 13 h a l’Hort d’en Queni (c. Rosés, 8)
La Laia de l’Associació Catalana pro Persones amb Sordceguesa (APSoCeCat) ens ofereix dues experiències per despertar els nostres sentits: a les 11 h, un taller de plantes aromàtiques; i a les 12 h, un taller d’orientació amb bastó de sordceguesa impartit amb el suport de Mans al Verd (Parcs i Jardins).

Plantem-nos, la festa de les fruites i les verdures
Diumenge de 10.30 a 13.30 h a la plaça de Bonet i Muixí
Teatre, tallers infantils, vermut popular… activitats gratuïtes per a tota la família, organitzades des del grup de Justícia Econòmica del programa “Plantem-nos!”, format per la Berta, la Cristina, la Paula, la Claudia i la Valeria. Líders comunitàries per la sobirania i l’aprofitament alimentaris. L’objectiu d’aquesta festa, d’accés lliure i gratuït, és apropar als més petits la importància d’un consum responsable.

Visita guiada a HortSec [Les48h]
Diumenge d’11 a 15 h a l’HortSec (ptge. Antic de València)
Luca Bucciarelli ofereix visites guiades cada mitja hora, en castellà, català o anglès, a aquest espai de gran riquesa botànica que és un petit pulmó verd en un entorn amb una elevada densitat urbanística.

Portes obertes a l’hort de la Font de la Guatlla [Les48h]
Diumenge d’11.30 a 12.30 h a l’hort comunitari (c. Guatlla, 5)
Jornada amb l’hort obert per a tota la família, amb un taller infantil de mitges amb llavors i una xerrada sobre horts i biodiversitat: “Ús de les tricodermes com a fungicides naturals”. Experiència oferta per Yolanda Rodríguez, en català i en castellà, amb el suport del programa Mans al Verd (Parcs i Jardins).