Civic Tech: ética i tecnologia a un mateix espai al centre de Barcelona

20/07/2021 - 13:50

IMPULSEM EL QUE FAS. Un espai físic al centre de Barcelona per promocionar i accelerar solucions pràctiques als reptes ètics de la tecnologia.

Eticas Foundation obre Civic Tech Lab, un espai físic al centre de Barcelona per promocionar i accelerar solucions pràctiques als reptes ètics de la tecnologia, especialment, de la intel·ligència artificial (IA), els algoritmes i el machine learning. Compta amb un equip d’experts en ètica i tecnologia, a disposició dels usuaris per a la seva orientació.

Amb 170 metres quadrats, quatre àrees independents i llum natural, Civic Tech Lab compte amb el suport de l’Ajuntament de Barcelona, a través de Barcelona Activa, en el marc de la convocatòria de subvencions “Impulsem el que fas 2020”. Aquest projetce ofereix un punt de reunió, treball i networking per a organitzacions i iniciatives que vulguin promoure la tecnologia cívica. Les entitats que vulguin formar part d’aquesta comunitat han d’abordar almenys un dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de les Nacions Unides i promoure la investigació i l’acció sobre la interacció entre la societat i les dades. Per això, Civic Tech compta amb sales de reunions i espais per treballar, una cuina i banys compartits. A més, té una sala per fer formacions amb capacitat per a 30 persones. Pots veure algunes fotos aquí.

Civic Tech s’ofereix amb un preu reduït de 85 euros / mes (+ IVA) per ser membre de la fundació i poder accedir a l’espai i les seves infraestructures. Tot això al cor de Barcelona, ​​referència en desenvolupament i emprenedoria tecnològica, i molt a prop de plaça Espanya, amb autobusos directes a l’aeroport cada 5 minuts i a 10 minuts a peu de l’estació de trens de Barcelona-Sants.

Està especialment indicat per qualsevol professional que entengui i integri l’ètica en el seu àmbit professional, ja sigui des de l’enginyeria, les matemàtiques o la física. Aquells que sàpiguen que la privacitat i la comprensió de l’impacte legal i social dels seus desenvolupaments són crucials per millorar la tecnologia i, a més, ho volen portar a la pràctica. Així com persones que des de les ciències socials s’han compromès a comprendre com els processos tecnològics impacten en les nostres societats i treballen per mitigar externalitats negatives.

En aquesta línia, organitzacions sense ànim de lucre que lluiten pels drets digitals dia a dia i empreses, grans i petites, que busquen maneres de construir confiança amb els seus socis i amb la ciutadania millorant les seves pràctiques amb les dades. Així com entitats finançadores que volen posar els seus recursos en accions que responguin als seus compromisos, i contribueixen a aquest esforç.

Les entitats i persones interessades en formar part d’aquesta comunitat, que implementa totes les mesures anti COVID-19, poden completar aquest formulari, o escriure a info@eticasfoundation.org.