Crea les imatges de les festes majors de Sants-Montjuïc

28/04/2021 - 10:54

Concurs. La imatge de les festes majors del Poble-sec, de Sants i d'Hostafrancs es tria de nou a través de tres concursos de cartells.

El 3 de maig s’obre el termini de lliurament d’obres als concursos de cartells de les festes majors del Poble-sec, de Sants i d'Hostafrancs. Qui guanyi el concurs de la Festa Major de Sants obtindrà un premi de 1.177 € mentre que els guanyadors o guanyadores dels concursos de les festes majors del Poble-sec i d’Hostafrancs rebran uns 677€ respectivament. La participació és oberta tant a professionals com a artistes novells, d'aquí i d'arreu. Això sí, cada disseny ha de ser original i inèdit. A causa de la covid-19, enguany el lliurament de les obres dels tres concursos es farà exclusivament a través del correu electrònic premissantsmontjuic@bcn.cat.

El Concurs de cartells de la Festa Major del Poble-sec arriba enguany a la 23a edició i es premia de nou amb 677 € bruts subjectes a la retenció de l’IRPF que escaigui. Els i les artistes que hi vulguin participar hauran d’incloure necessàriament a les seves obres les frases “Festa Major del Poble-sec” i “Del 16 al 25 de juliol del 2021”. El tema del cartell és lliure però es valorarà positivament l’ús de motius o imatges que puguin associar-se al Poble-sec o a la seva història i molt particularment la inclusió d’una referència sobre el 120è aniversari del naixement de la ballarina María Yáñez “la Bella Dorita”. Les propostes d’imatges podran lliurar-se de forma telemàtica fins al 24 de maig tot indicant “CONCURS CARTELLS FM POBLE-SEC” en l’assumpte del correu.

El termini de lliurament de candidatures de la 25a edició del Concurs de cartells de la Festa Major de Sants va del 3 al 24 de maig. Totes aquelles persones que hi vulguin participar i endur-se el premi de 1.177 € bruts, subjectes a retenció d’IRPF, hauran d’afegir a les seves obres les frases “Festa Major de Sants”, “Del 21 al 29 d’agost del 2021” i el lema “Per molts Sants, sempre”. El Jurat de Concurs tindrà en compte la inclusió en el cartell de motius o imatges que puguin associar-se al barri, a la seva història i a les seves entitats, la qualitat artística, llegibilitat i capacitat de divulgació de l’obra presentada i l’originalitat i innovació tècnica de la creació. A l’hora d’enviar l’obra per correu electrònic, caldrà indicar en l’assumpte del correu “CONCURS CARTELLS FM SANTS”.

El 18è Concurs de cartells de la Festa Major d’Hostafrancs atorgarà un premi de 677 € bruts, subjectes a la retenció de l’IRPF que escaigui,  al seu guanyador o guanyadora. Les persones que hi vulguin participar hauran d’enviar les seves obres des del 3 de maig fins al 4 de juny per correu electrònic tot indicant en l’assumpte “CONCURS CARTELLS FM HOSTAFRANCS”. Les obres presentades caldrà que incloguin necessàriament les frases “Festa Major d’Hostafrancs 2021”, “De l’1 al 10 d’octubre de 2021” i “#femhostafrancs”. Tot i que el tema del cartell és lliure, el Jurat valorarà positivament totes aquelles creacions artístiques que incloguin referències a nivell de motius o imatges que puguin associar-se al barri d’Hostafrancs o a la seva història.

Pel que fa al format de les obres, caldrà lliurar els originals en una mida de 22 cm d’ample i 44 cm d’alt més 5 mm de sang i amb una resolució de 300 dpi i en un dels formats següents: PDF, JPG, PNG, TIFF, Illustrator o Indesign.

Posteriorment, la persona que guanyi el concurs haurà de lliurar els arxius originals i en obert de l’obra en format Photoshop, Illustrator o InDesign amb tots els elements que configuren l’obra (tipografies, imatges…) per fer les adaptacions que es considerin.