Com han de ser els entorns de l'estació de Sants?

06/05/2021 - 13:27

La renovació de l'estació de Sants i el seu entorn és un projecte que impulsa l'administració ferroviària Adif en coordinació amb l'Ajuntament de Barcelona. Per aportar els criteris de la ciutadania en la redacció del projecte d'ampliació de l'estació i millora dels entorns, des del març s'estan duent a terme sessions de participació en línia sobre els criteris i les estratègies generals d'intervenció en tot aquest àmbit de transformació. El debat entra ara en una nova fase.

Les administracions volen incloure les perspectives dels veïns i veïnes, i de les diferents entitats del barri i de la ciutat, de forma que aquesta important transformació urbana compti amb tots els criteris de qualitat i vitalitat perquè la vida quotidiana a l’entorn de l’estació de Sants sigui més saludable, diversa i segura, tot facilitant-hi els usos ciutadans de l’espai públic.

Aquest procés participatiu s’ha estructurat en dues fases, sobre els criteris generals d’intervenció urbana i sobre com han de ser els espais públics. Les conclusions de la primera fase, amb dues sessions obertes de participació en línia i d’altres de treball més específiques de la comissió de seguiment d’aquest procés, han estat recollides en aquest document. Ara es tracta de fer un diagnòstic de la situació i propostes sobre les característiques específiques que ha de tenir l’espai urbà de la plaça dels Països Catalans i tot l’entorn de l’estació de Sants.

Totes les sessions participatives es fan per videoconferència. Aquestes són les properes previstes, per a les quals us podeu inscriure mitjançant aquest formulari:

Sessió temàtica 3: diagnòstic i criteris d’intervenció a l’espai públic
Dimecres 12 de maig de 18 a 20 h

  • Informar sobre el procés participatiu.
  • Compartir i debatre els criteris d’intervenció a l’espai públic.
  • Mapeig i plantejament de propostes per a la intervenció a l’espai públic.

Sessió de conclusions dels criteris d’intervenció a l’espai públic
Dimarts 18 de maig de 18 a 20 h

  • Resum de les accions participatives realitzades fins al moment.
  • Exposició de conclusions d’aquesta fase del debat.
  • Torn obert de paraules i debat.