Vine a donar sang a la Lleialtat

23/02/2021 - 13:55

Sants. Podràs fer-ho divendres 26 de febrer de 17 a 21 h. Demana hora a través del web.

El Banc de Sang i Teixits torna a la Lleialtat Santsenca divendres 26 de febrer de 17 a 21 h. Aquelles persones que vulguin donar-hi sang han de demanar cita prèvia a donarsang.gencat.cat.

Des de l’inici de la pandèmia s’han fet més de 180.000 donacions de sang malgrat les dificultats de mobilitat o les restriccions. A Catalunya, cada dia es necessiten entre 800 i 1.000 donacions.

Aquest 2021, a més, es dona la situació que les necessitats de sang dels hospitals són superiors. Les transfusions a malalts de covid i les intervencions i tractaments ajornats en l’inici de la pandèmia han fet que, cada dia, se subministrin més de 1.000 bosses de sang als centres hospitalaris.

Després de l’èxit de les darreres jornades celebrades als barris de Sants-Montjuïc, el Banc de Sang organitza una nova recollida de sang a la Lleialtat Santsenca aquest divendres. Aquelles persones que vulguin donar sang hauran de reservar hora de forma prèvia a la web donarsang.gencat.cat per evitar esperes i aglomeracions [hores disponibles a partir de les 19.30 h].

Es prega a totes les persones que s’acostin a la Lleialtat que portin guants i mascareta. En arribar a l’espai de donació es demanarà als donants que es rentin les mans, que omplin un qüestionari amb un bolígraf d’un sol ús i se’ls prendrà la temperatura per descartar que tinguin febre abans de procedir a la donació.