Els casals urbans Baobab obren l’agost amb 868 participants

02/08/2021 - 12:17

Estiu. A la Marina de Port, les activitats del casal Baobab tenen lloc un any més a l'Escola Seat.

Un total de 868 infants i joves, en edats compreses entre els 4 i 12 anys, participen aquest mes d’agost en els casals urbans Baobab que organitzen conjuntament l’Ajuntament de Barcelona, a través de Pla de Barris, i l’Institut Municipal d’Educació (IMEB) en fins a 10 barris d’acció municipal prioritària com la Marina de Port.

Els casals Baobab d’enguany es fan a diferents equipaments educatius públics situats en un total de 10 barris de la ciutat d’acció municipal prioritària entre els quals hi ha la Marina de Port i barris com Baró de Viver, Trinitat Vella i Bon Pastor (Sant Andreu), El Besòs i el Maresme i La Verneda i la Pau (Sant Martí), Sant Genís dels Agudells i el Carmel (Horta – Guinardó), Trinitat Nova (Nou Barris) i el Raval (Ciutat Vella).

En el cas específic de la Marina de Port, les activitats del Casal tenen lloc un any més a l’Escola Seat (pg. Zona Franca, 62) en dos torns de quinze dies. Del 2 al 13 d’agost i del 16 al 27 d’agost, de 10.00 a 16.30 h (el dinar està inclòs). Els casals són gratuïts per a les famílies i compten amb servei de menjador inclòs.

Les activitats desenvolupades durant els casals es basen en la metodologia del treball per projectes i compten amb el protagonisme dels nens i les nenes per executar un projecte o acció al barri. Els infants també podran gaudir de jocs, activitats de coneixement del medi natural i social, sortides setmanals, etc.

Els casals urbans compten amb uns equips de monitoratge formats per 62 joves, la gran majoria dels quals són joves dels barris i districtes on es desenvolupen els casals. I és que 44 dels monitors i monitores dels Casals estan vinculats a l’associacionisme educatiu (esplais i caus) del barri on es realitzen els casals.

A més, hi haurà 15 amb vetlladors i vetlladores per als 33 infants amb necessitats educatives especials que enguany participen als casals.

Els casals Baobab prenen totes les mesures de seguretat i d’higiene necessàries perquè el Baobab pugui seguir sent una experiència inoblidable per als nens i nenes que hi participin.

Aquesta iniciativa municipal permet que infants, joves i famílies tinguin una experiència amb la metodologia de lleure educatiu de base comunitària, desenvolupant amb els infants treballs per projectes. Els participants són sempre part activa en la presa de decisions, articulacions de propostes i el seu desenvolupament final.

Amb aquest projecte d’estiu, el programa municipal BAOBAB té com a principal objectiu garantir el dret al lleure i activitats de vacances per a infants en barris de Barcelona on aquestes necessitats no estan cobertes per a tothom i, a més, fomentar els vincles entre els infants, les seves famílies i els esplais i caus del territori durant tot l’any.