Els espais exteriors d’accés al Castell de Montjuïc es rehabilitaran per recuperar-ne l’essència

12/10/2021 - 10:16

Urbanisme i infraestructures. La Comissió de Govern ha aprovat definitivament el projecte d’intervenció per valor d’1,4 milions d’euros.

La Comissió de Govern ha aprovat definitivament el projecte d’intervenció per valor d’1,4 milions d’euros. Els voltants del castell es rehabilitaran de manera integral per conservar-ne el valor patrimonial i millorar-ne la funcionalitat.

El projecte inclourà diverses actuacions a la cortina davantera del primer recinte de l’edifici, en concret, a l’espai que queda sobre els túnels d’entrada. S’hi recol·locarà el paviment per anivellar-lo i s’adequaran alguns pendents per millorar-ne l’accessibilitat. A més, s’implantaran i es renovaran la impermeabilització i les xarxes de serveis.

Pel que fa a la vegetació, es plantaran més herbàcies per realçar el caràcter de fortalesa del castell, i el mobiliari es reubicarà per facilitar una zona agradable amb ombra per descansar.

El Castell de Montjuïc rep anualment 800.000 visites. Es preveu que els treballs comencin al gener i que tinguin una durada de sis mesos.