Nits de cinema a la fresca a Sants-Montjuïc

29/06/2022 - 18:46

Cinema. Els equipaments de Sants-Montjuïc et porten el millor cinema aquest mes de juliol a l'aire lliure. Estiu i cinema, la combinació perfecta!

Els equipaments de Sants-Montjuïc programen una carretada de pel·lícules per a totes les edats i gustos perquè podeu gaudir els vespres i nits més calorosos de juliol amb el millor cinema de forma gratuïta. A aquesta oferta, s’hi sumen les projeccions de la Sala Montjuïc i les Nits d'Estiu del CaixaFòrum.

CENTRE CÍVIC COTXERES DE SANTS
Pas de Fructuós Gelabert, 7
Aquest mes de juliol arrenquen les clàssiques nits d’estiu de cinema a la fresca a Cotxeres de Sants. Totes les sessions comencen a les 22 h i cal reservar l’entrada prèviament.

Dijous 7 de juliol
“Chavalas”
Marta, Desi, Soraya i Bea eren amigues inseparables en l’adolescència i tornen a trobar-se al seu barri per viure una realitat que les enfrontarà amb les adolescents que van ser i les dones que volen arribar a ser, prenent decisions claus per a la seva vida.

Dijous 14 de juliol
“El buen patrón”
En una ciutat espanyola de províncies, l’empresari industrial Julio Blanco espera la imminent visita d’una comissió que decidirà l’obtenció d’un premi a l’excel·lència empresarial. Tot ha d’estar a punt i perfecte quan arribin, però tot sembla conspirar contra ell. Blanco intentarà resoldre els problemes dels seus empleats, donant lloc a un seguit de successos inesperats amb conseqüències…

Dijous 21 de juliol
“Ron dona error”
La vida d’en Barney, un estudiant de secundària amb pocs amics, canvia quan rep un dispositiu digital que suposadament compleix amb la funció de ‘millor amic’, però amb fallades al seu funcionament. En Barney i el seu robot descobriran el caos que suposa una veritable amistat en aquesta història, plena d’acció i ambientada en època de xarxes socials.

Dijous 28 de juliol
“El último duelo”
En la França del 1386, un cavaller acusa un escuder d’haver abusat de la seva esposa. El Rei Carles VI decideix que el conflicte es resoldrà amb un duel a mort entre els dos homes. Qui guanyi serà el posseïdor de la veritat, però si perd el cavaller, l’esposa d’aquest serà cremada com a càstig per falses acusacions.

PARC DE L’ESPANYA INDUSTRIAL
Carrer de Muntadas, 5
Aquest mes de juliol, els col·lectius Aquí, Resistiré i el Fab Casa del Mig organitzen tres sessions de cinefòrum al parc al voltant la diversitat, les cures i la comunitat.

Dimecres 13 de juliol – DIVERSITAT
20.30 h Fòrum i projecció dels curts “Espiritus del agua” i “The Window”
21.30 h Projecció de “Me llamo Violeta”

Dimecres 20 de juliol – CURES
20.30 h Fòrum amb Xarxa Social per la Cura
21.30 h Projecció de “Cuidar entre terres”

Dimecres 27 de juliol – COMUNITAT
20.30 h Fòrum amb SNT4EVER i Streetbal Barcelona
21.00 h Projecció de SNT4EVER
21.30 h Projecció de “La nina del gancho”

CENTRE CÍVIC EL SORTIDOR
Pl. del Sortidor, 12

Dijous 7 a les 21 h
“Aprenent del nord de Ghana”
Sawla és un petit municipi en una zona rural i agrícola al nord de Ghana on hi viuen 10.000 persones de grups ètnics diferents. La seva producció cada cop depèn més de l’exterior i hi ha moltes persones de la zona que comencen a pensar que ja no val la pena dedicar-s’hi. Reflexionem amb l’entitat ghanesocatalana Cehda per entendre les dues realitats i com estàn interconnectades a partir de cinc curtmetratges protagonitzats pels arbres, les plantes i la natura de Ghana.

Dijous 21 a les 21 h
Dues projeccions cinematogràfiques que reconstrueixen la història del segle XX mitjançant la memòria i el cinema:
“El meu barri és un món”
Un curtmetratge documental elaborat per infants del barri sobre la Graciela, veïna del Poble-sec, i el seu relat migratori.
“La cigüeña de Burgos”
Un llargmetratge documental que la Joana Conill realitza sobre el seu pare, un anarquista que ha estat represaliat en presons franquistes.

ATENEU LA BASE
C. Hortes, 10

Diumenge 10 de juliol a les 19.30 h
“Judas y el mesías negro”

Dijous 14 de juliol a les 19.30 h
“Los edukadores”

ESPAI JOVE LA BÀSCULA
C. Foc, 128
Cinema jove a la carta: el mateix dia, entre totes les persones assistents es tria una de les dues propostes i es projecta. Una activitat en col·laboració amb La Marina Viva i l’Espai Química Joves.

Dimecres 6 de juliol de 21.30 a 23.30 h
“Dando la nota” o “Captain Fantastic”

Dimecres 20 de juliol de 21.30 a 23.30 h
“Insidious” o “[REC]”

CENTRE CÍVIC CASA DEL RELLOTGE
Pg. Zona Franca, 116
Les sessions començaran a les 22 h i cal reservar prèviament l’entrada.

Dijous 7 de juliol 
“Cruella”
Ens endinsem en la rebel joventut d’una de les vilanes més conegudes, la llegendària Cruella de Vil. Ambientada en el context del punk-rock londinenc dels seixanta, la cinta ofereix una visió que mai hem conegut d’aquesta icònica vilana.

Dijous 21 de juliol
“Raya i l’últim drac”
Una nena que viu al sud-est asiàtic, una terra formada per cinc clans, quedarà encarregada de trobar l’ultim drac del territori i retornar l’equilibri a la seva civilització.

SALA MONTJUÏC
Durant el mes de juliol i agost podràs gaudir de pel·lícules icòniques al castell de Montjuïc. Els concerts comencen a les 20.45 h i les projeccions a les 22 h.
Entrada general: 7,50 €
Entrada amb tumbona: 10,50 €
Més informació i reserves a salamontjuic.org

Divendres 1 de juliol
“Pulp fiction”
Concert de The Sey Sisters

Dilluns 4 de juliol
“Belfast”
Concert de Los Stompers

Dimecres 6 de juliol
“Grease”
Concert d’ Emma Fernández

Divendres 8 de juliol
“Licorice pizza”
Concert de The Swing Cats

Dilluns 11 de juliol
“Alcarràs”
Concert de Anna tréa

Dimecres 13 de juliol
“Call me by your name”
Concert de Los Carosones

Divendres 15  de juliol
“Interstellar”
Concert d’Eva Fernández Group

Dilluns 18 de juliol
“Lost in translation”
Concert d’Indee

Dimecres  20 de juliol
“Relatos salvajes”
Concert de La Prenda Roja

Divendres 22  de juliol
“West side story”
Concert de LaKolmena Bcn

Dilluns 25 de juliol
“El gran Lebowski”
Concert de Marc Suárez quintet

Dimecres 27 de juliol
“Coda”
Concert de Halli Galli

Divendres 29 de juliol
“Con la muerte en los talones”
Concert d’Irene Ferioli

Dilluns 1 d’agost
“Un héroe”
Concert de Yacine Belahcene

Dimecres 3 d’agost
“Palm Springs”
Concert de Kodjo Senyo

Divendres 5 d’agost
Pel·lícula sorpresa
Concert de Jinx Jazz Band

CAIXAFÒRUM
Av. Francesc Ferrer i Guàrdia, 6-8
Aquest estiu el CaixaFòrum et convida a gaudir de una selecció de pel·lícules cada dilluns i dijous fins el mes d’agost.

Diluns 27 de juny i 22 d’agost
“Madres verdaderas”
Una parella decideix optar pel camí de l’adopció quan s’adona que no pot concebre fills. Anys després la mare biològica del nen apareix reclamant-lo.

Dilluns 4 de juliol i dijous 11 d’agost
“Minari. Historia de mi familia”
Una família d’origen coreà comença una nova vida a Arkansas, on obren una granja, a la recerca del somni americà. La dificultat del començament implicarà l’arribada de l’àvia materna, que tindrà una relació molt especial amb el seu net. Reconeguda amb un Oscar a la millor actriu de repartiment i un Globus d’Or a la millor pel·lícula de parla no anglesa.

Dijous 7 de juliol i 18 d’agost
“Otra ronda”
Quatre professors d’institut deideixen fer un experiment amb ells mateixos i mantenir una taxa constant d’alcohol durant tota la jornada laboral.

Dilluns 18 de juliol
“La sociedad literaria y el pastel de piel de patata”
Després de la Segona Guerra Mundial, una escriptora britànica d’èxit viatjarà a Guernsey, una illa properaa Normandia, per buscar inspiració, però descubrirà una història que superarà les seves expectatives.

Dilluns 25 de juliol i dijous 25 d’agost
“Nomadland”
La Fern ha entrat en una etapa avançada de la seva vida, però es troba sense feina fixa ni un sostre on poder-se quedar. Aquesta situació la portarà a recórrer el país buscant feines estacionals que l’ajudin a tirar endevant.

Dilluns 1 d’agost
“El amor en su lugar”
Els jueus segueixen assejats des de fa més d’un any a Polònia per l’exèrcit nazi, però al gueto de Varsòvia la vida segueix el seu curs i un grup d’actors interpreta un musical per ajudar al públic a oblidar la crua realitat durant unes hores. Això sí, darrere del teló la idea d’escapar és ben viva.

Dijous 4 i dilluns 29 d’agost
“Hijos del sol”
El líder d’una colla de nens que es dediquen a fer furts de poc valor és reclutat per un cap criminal que li encarrega infiltrar-se en una escola, on haurà de trobar l’entrada a una clavaguera propera que amaga un tresor de molt valor.

Dilluns 8 d’agost
“La noche de los reyes”
Un jove delinqüent ingressa en una presó de la Costa d’Ivori en què els presidiaris són els que controlen el que passa darrere els murs. Seguint la seva tradició, el cap de la presó triarà el jove com el narrador d’una història per a la resta dels presoners.

PAVELLÓ MIES VAN DER ROHE
Av. Francesc Ferrer i Guàrdia, 7
Aquest any el cicle de cinema Pantalla Pavelló inclou tres documentals relacionats amb el món dels i les arquitectes i de les arquitectures, aprofundint en els aspectes socials, polítics i climàtics en els quals el sector es veu involucrat. Els autors de tots els quatre documentals estaran presents.

Dilluns 4 de juliol
“[On set with] Lilly Reich” i “Lina Bo Bardi, del vidrio al barro”
Aquests dos documentals mostren que el cinema és una font per conèixer el nostre passat i la nostra història. Les peces rendeixen homenatge a dues dones molt importants del sector, però que s’han quedat en un segon pla de la memòria. En primer lloc, la Lilly Reich, segona dona en dirigir un taller en la Bauhaus, dissenyadora visionaria i parella de Mies van der Rohe. En el segon cas, la italiana Lina Bo Bardi va venir de la Itàlia de postguerra i va donar-li a la seva obra una mirada antropològica.

Dilluns 1 d’agost
“Mies goes future”
Sobre la recerca del futur de les institucions de divulgació arquitectònica, relacionades amb projectes que podem trobar a les converses del senyor Mies.

Dilluns 5 de setembre
“Max Risselada: Life, Works & 12 Buildings
Veurem un professor i la seva passió per les grans obres del segle passat mentre les visita.

FUNDACIÓ MIRÓ
Parc de Montjuïc
La Fundació ha preparat una sessió de cinema a la fresca que es podrà veure al Pati Nord de la Fundació Miró a les 21 h. L’esdeveniment està vinculat a l’Atlàntida Mallorca Film Fest. Entrada gratuïta amb inscripció prèvia.

Dimecres 24 d’agost
“Atlantide”
Un jove de Sant Erasmo, una illa a les vores de la llacuna de Venècia, viu del seu enginy i ben aïllat dels seus amics, que estan ocupats amb la cerca de plaers expressada en el culte al ‘barchino’, una llanxa a motor.