Setmana de la Natura a la Marina

18/09/2021 - 18:11

Marina. Del 2 al 10 d'octubre, onze activitats gratuïtes per conscienciar grans i petits de la importància de tenir cura de la riquesa natural del nostre entorn.

Del 2 al 10 d'octubre, onze activitats per conscienciar grans i petits de la importància de tenir cura de la riquesa natural del nostre entorn. La Marina Viva i els centres cívics de la Marina participen així dins la campanya organitzada anualment per la Xarxa per a la Conservació de la Natura. Totes les activitats són gratuïtes, però cal fer la inscripció prèvia al correu lamarinaviva@gmail.com o bé a través del centre cívic que l'organitzi.

Pedalada al Delta de Llobregat
Dissabte 2 d’octubre a les 9.30 h. Punt de trobada a la plaça del Moviment Obrer.
Visitem un lloc molt important per a l’avifauna, ja que és un punt estratègic en la ruta migratòria del Mediterrani occidental que uneix Europa i Àfrica. En el delta es coneixen més de 360 espècies d’ocells. Es recomana portar roba i calçat esportiu còmode, i portar també aigua o beguda isotònica. Activitat per a tota la família.

Exposició: “Marina verda”
Del 2 al 29 d’octubre al Centre Cívic La Cadena. Inauguració-col·loqui: 7 d’octubre a les 19 h.
Quin paper juguen els parcs i espais verds al nostre barri i a la nostra ciutat? Recull de fotografies dels espais verds del barri de la Marina. A càrrec del Club de Fotografia de la Casa del Rellotge. 

Recollida de deixalles a la muntanya de Montjuïc
Diumenge 3 d’octubre a les 11 h. Punt de trobada al CAP Carles Ribas.
Aquest és un tema molt parlat, però sembla poc respectat entre nosaltres. Tots tenim molt clar el que s’ha de fer i el que no, però tot i així no fem tot allò que tenim a les nostres mans per fer un món millor. Activitat oberta a tothom.

Exposició: “Operació Aigua”
Del 5 al 10 d’octubre, al passeig de la Zona Franca.
Una exposició  per reflexionar sobre els usos de l’aigua al món actual. Ens explica els usos i abusos que fem d’aquest recurs i l’impacte que les nostres accions tenen en el medi natural.   A càrrec d’Aigües de Barcelona.

Taller infantil de reciclatge
Dimecres 6 d’octubre a les 18 h a la Sala Pepita Casanellas.
Imagines construir amb materials trobats per casa un test i un objecte de decoració per crear un hort a casa? Sí, ho farem tot amb materials reciclats! Hauràs de portar un tetrabric de llet i un mitjó vell per tal de realitzar el taller.

Com reduir l’ús del plàstic en la nostra vida quotidiana?
Dijous 7 d’octubre a les 18.30 h al Centre Cívic Casa del Rellotge.
Vols reduir la generació de residus, però no saps per on començar? Se’t fa una muntanya abandonar els plàstics d’un sol ús? En aquesta xerrada parlarem de l’estil de vida Residu i Malbaratament Zero i proposarem petites accions i solucions que poden marcar la diferència. Taller per a adults a càrrec de Xènia, de Zero Waste.

Exposició: “UNSAFE. Sobreviure a un món insegur”
Del 7 al 22 d’octubre al Centre Cívic Casa del Rellotge. Inauguració: dijous 7 d’octubre a les 18 h.
Fotografies a càrrec de Nuria Bayó. El canvi climàtic afavoreix les catàstrofes naturals. La mà de l’home, el depredador més mortífer que existeix, n’és la responsable, essent el causant principal de la destrucció dels recursos naturals, dels hàbitats, de l’acarnissament vers els animals, violant els seus drets i llibertats, caçant, engabiant i domesticant animals salvatges.

Sabó amb oli usat
Divendres 8 d’octubre a les 17.30 h al Centre Cívic Casa del Rellotge.
Mitjançant explicacions teòriques i pràctiques, coneixerem la reacció del sabó i aprendrem el seu procés de fabricació. Prepararem sabó per a la roba i ens emportarem una mostra a casa en un envàs reutilitzat. Taller per a adults a càrrec del servei Reparat als Municipis – Programa Millor que Nou. 

Jardí-hort vertical
Dissabtes 9 i 16 d’octubre a les 11 h al Centre Cívic La Cadena.
Per afavorir la biodiversitat urbana i un estil de vida més sostenible, aprendrem a plantejar un hort al balcó o jardí vertical reutilitzant materials. Cal portar recipients reciclats (ampolles, cubs de metall…).

Música de l’insòlit
Diumenge 10 d’octubre a les 12 h a la Sala Pepita Casanellas.
Concert per a tota la família a càrrec de l’Orquesta ReuSónica Trio (ORST). Amb objectes insòlits, aquest trio farà un recorregut de músiques i contes per a sensibilitzar-nos sobre la necessitat del canvi d’hàbits cap a la reducció de la nostra petjada ambiental posant el focus sobre el mar, d’on ve la nostra vida… i que estem omplint dels nostres desitjos.

Mercat de segona mà
Divendres 15 d’octubre a les 17.30 h a l’Espai Química Joves.
Els joves de l’Espai Química estan preparant un mercat de segona mà de roba, i és per aquest motiu que durant la Setmana de la Natura faran una crida de recollida de roba. Per cada peça donada rebreu punts que podreu bescanviar per altres peces el dia del mercat. Reciclar, reutilitzar i donar una segona vida a la roba!

Per participar a totes les activitats cal seguir el protocol sanitari marcat per l’organització. En cas de força major derivada de la crisi sanitària actual i/o perquè qualsevol autoritat governamental no permeti el desenvolupament d’aquesta activitat, s’adaptarà perquè pugui realitzar-se de forma virtual.

Activitats coordinades per La Marina Viva, amb la participació de l’Espai Química Joves, el Centre Cívic La Cadena, el Centre Cívic Casa del Rellotge i el suport del Districte de Sants-Montjuïc.