Jornada sobre autogeneració i consum just d'energia

17/11/2021 - 17:28

Emergència Climàtica. Participa en aquesta jornada energètica de la Taula d’Emergència Climàtica de Sants-Montjuïc que tindrà lloc el 25 de novembre a l’Escola Joan Pelegrí.

La Taula d’Emergència Climàtica de Sants-Montjuïc i la Fundació Cultural Hostafrancs organitzen el proper dijous 25 de novembre una taula rodona sobre autogeneració i consum just d'energia que tindrà lloc a l’Escola Joan Pelegrí a partir de les 18 h. Durant la sessió es donaran a conèixer quatre experiències d’Autoconsum i consum just d’energia sota el paraigües de l’Economia Social i Solidària (ESS) que hi ha als barris de Sants-Montjuïc.

La jornada començarà amb unes paraules de benvinguda a càrrec de la consellera de medi ambient i urbanisme del districte, Carolina López.

Seguidament, es farà una visita guiada a les plaques fotovoltaiques del terrat de l’escola Joan Pelegrí a càrrec de Roger Porta de Solvat, l’empresa d’enginyeria que va instal·lar les plaques fotovoltaiques d’aquest centre educatiu d’Hostafrancs.

A continuació, el director de la Fundació Cultural Hostafrancs, Víctor Ranera, presentarà  el projecte d’autofinançament de les plaques fotovoltaiques que va emprendre el centre en col·laboració amb les famílies de l’alumnat.

Per la seva banda, Gaia d’Elia, del Pol Cooperatiu per a la Transició Energètica Batec exposarà l’experiència de reducció, generació i intercanvi d’energia de la Comunitat energètica de la Bordeta.

Finalment, Marco Massetti presentarà els primers passos d’Energetix Poble-sec, el grup de suport d’energia del Poble-sec, sorgit arrel de la crisi de la covid-19 amb la idea de promoure la consciència climàtica entre els veïns i veïnes del barri.

Tancarà la jornada un torn obert de preguntes i un debat obert al públic.

Atès que l’aforament de l’acte serà limitat, per assistir a la jornada cal reservar plaça  enviant un correu electrònic a dte03_emergenciaclimatica@bcn.cat.

La Taula d’Emergència Climàtica de Sants-Montjuïc és un òrgan de participació obert a tota la ciutadania i entitats dels barris de Sants-Montjuïc. Si voleu formar-ne part i rebre informació sobre com avança aquest procés us podeu posar en contacte amb l’Oficina Tècnica de la Taula d’Emergència Climàtica del Districte de Sants-Montjuïc.