Jornada sobre mobilitat sostenible i darrera milla

15/09/2021 - 11:05

Medi ambient. Participa a la jornada de ciclogística que la Taula d’Emergència Climàtica de Sants-Montjuïc organitza a la Biblioteca Francesc Candel el 20 de setembre.

La Taula d’Emergència Climàtica de Sants-Montjuïc organitza una jornada monogràfica sobre la mobilitat sostenible i de darrera milla en el marc de la Setmana Europea de la Mobilitat el proper dilluns 20 de setembre, a les 18 h, a la Biblioteca Francesc Candel.

A través de la sessió es pretén donar a conèixer les opcions de ciclologística sostenible existents a Sants-Montjuïc en clau d’economia social i solidària (ESS) i contribuir al desenvolupament de la mesura per l’emergència climàtica al districte en l’àmbit del transport sostenible de mercaderies.

La jornada començarà amb unes paraules de benvinguda a càrrec de la consellera de medi ambient i urbanisme del districte, Carolina López.

Seguidament, Sílvia Casorran, tècnica de l’Àrea d’Ecologia Urbana de l’Ajuntament de Barcelona, presentarà una ponència sobre les polítiques públiques implicades en un context d’emergència climàtica i d’ordenació de l’espai urbà i l’entitat de Ciclologística Vanapedal presentarà la seva experiència.

A continuació, hi haurà una ronda d’intervencions de diversos operadors que participen en el sector del transport sostenible de mercaderies. Així, Les Mercedes SCCL explicarà el seu projecte de transport de mercaderies des del cooperativisme de treball associat; TransportVisible ens mostrarà la seva plataforma visualització i dinamització.

Per la seva banda, Som Mobilitat SCCL presentarà una nova funcionalitat de gestió i finançament de grups concertats a l’entorn dels vehicles elèctrics d’ús comunitari.

Finalment, la consellera de mobilitat de Sants-Montjuïc, Esther Pérez, presentarà l’estudi de transport de mercaderies de darrera milla al carrer de Sants.

A banda dels ponents, el debat s’enriquirà també amb la participació d’una fila zero composta per representants d’entitats del món cooperatiu com Còopolis, Biciclot i Hub de la Bicicleta, el pol cooperatiu per a la transició energètica Batec, associacions de comerciants com la de l’eix Creu Coberta Gran Via, del programa Matchimpulsa i del Pla d’acció per l’emergència climàtica  de l’Àrea d’Ecologia, Urbanisme, Infraestructures i Mobilitat de l’Ajuntament de Barcelona.

Atès que l’aforament de l’acte serà limitat, per assistir a la jornada cal reservar plaça a través del correu electrònic dte03_emergenciaclimatica@bcn.cat.

La Taula d’Emergència Climàtica de Sants-Montjuïc és un òrgan de participació obert a tota la ciutadania i entitats dels barris de Sants-Montjuïc. Si voleu formar-ne part i rebre informació sobre com avança aquest procés us podeu posar en contacte amb l’Oficina Tècnica de la Taula d’Emergència Climàtica del Districte de Sants-Montjuïc (dte03_emergenciaclimatica@bcn.cat).