La Festa Major de Sants ja té cartell i pregoner

01/07/2022 - 20:13

Cultura popular. Avui hem conegut el nom del pregoner, Elies Campo i el cartell d’una festa que enguany tindrà lloc del 20 al 28 d’agost.

Aquest vespre hem conegut els primers detalls de la Festa Major de Sants 2022 al Saló de Plens de la seu del Districte. La Festa d’enguany tindrà lloc del 20 al 28 d’agost, recuperarà l’escenari d'actes unitaris al parc de l’Espanya Industrial i comptarà amb fins a 11 carrers guarnits sense oblidar l’escenari dels Castellers de Sants. El pregoner de les festes serà l'informàtic i activista Elies Campo mentre que la imatge és obra del dissenyador bagenc Jaume Gubianas.

Sobre el cartell guanyador:

L’obra és un mosaic de colors càlids i festius que posa l’accent en les persones que fan possible la Festa Major: els veïns i veïnes que guarneixen els carrers, colles de cultura popular com els diables, els castellers, els bastoners… Al centre del cartell, hi apareixen els gegants nous de Sants, el Xava i la Xinxa, que, amb els seus vestits obrers, enllacen el passat industrial amb un present format per gent vinguda d’arreu del món.

L’obra ha estat triada pel jurat del 26è concurs de cartells de la Festa Major en una edició en què s’han presentat un total de 30 cartells. Totes les obres es podran veure a l’atri de la Lleialtat Santsenca del 22 d’agost al 10 de setembre.

Sobre l’autor del cartell:

Jaume Gubianas és de Navàs, va estudiar disseny gràfic a La Massana, i treballa de dissenyador gràfic i d’il·lustrador en projectes molt diversos, per a empreses i per a editorials de Barcelona  i de Madrid il·lustrant llibres de text, divulgatius i de literatura infantil. També col·labora en revistes com Cuadernos de Pedagogía, El Pou de la Gallina o Cavall Fort. Ha participat i guanyat diversos concurs de cartells en diferents punts de l’Estat. De fet, l’any passat va guanyar el concurs de cartells de la Festa Major del Poble-sec.