El Menú de la Primavera es presenta al Mercat de Sants

19/03/2021 - 14:36

Barcelona Capital Mundial de l’Alimentació Sostenible 2021 ha presentat avui el Menú de les Estacions, que cada tres mesos proposarà plats a elaborar amb productes de temporada i de proximitat. Abans de començar la campanya, s’han adherit al projecte un centenar de restaurants, que inclouran part del menú a les seves cartes.

El Menú de la Primavera s’ha presentat avui a l’Aula Gastronòmica del Mercat de Sants, amb la participació de l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau; la xef Carme Ruscalleda; i la regidora de Comerç, Mercats i Consum, Montserrat Ballarín. Els caps de cuina de l’Escola d’Hoteleria i Turisme (CETT), l’Escola Superior d’Hostaleria i Turisme i l’Escola Superior d’Hostaleria de Barcelona (ESHOB) han elaborat in situ tres dels plats de la proposta gastronòmica per a la primavera que comença demà:

  • Pèsols amb menta, nyam i tomàquet cítric.
  • Coca de vidre, verdures escalivades, sardina marinada i amanida de mostassa i ruca.
  • Maduixots amb iogurt eco i xocolata blanca.

Cada un dels quatre Menús de les Estacions que es plantejaran al llarg del 2021 inclou nou ingredients de temporada i productes de proximitat de la regió metropolitana. Per adherir-se a la iniciativa, els restaurants han d’incloure a la seva carta o menú com a mínim dos dels plats/ingredients que es proposen. Els menús s’han dissenyat perquè tots els restaurants de Barcelona puguin adaptar-los i oferir-los, independentment de l’estil de cuina, el preu de la carta o la pròpia idiosincràsia. Els establiments adherits s’identificaran mitjançant materials gràfics identificatius de la Capital Mundial de l’Alimentació Sostenible 2021.

Un dels objectius bàsics d’aquest any és un canvi de paradigma en com s’alimenta la ciutadania. El sector de la restauració, colpejat fortament per la crisi sanitària, juga un rol important en aquesta transformació. Així, amb la col·laboració de xefs de reconegut prestigi, els Menús de les Estacions es presenten com opcions saludables i sostenibles que els restaurants podran replicar. És una de les maneres més efectives de fer arribar al conjunt de la població exemples clars de com alimentar-se de manera sana, sostenible i amb productes fàcils de trobar al mercat.

Més informació