El comerç minorista, tancat els caps de setmana
En primer lloc, la resolució del passat 7 de gener, i que ara ha quedat prorrogada de nou amb aquesta altra, suspèn l’obertura al públic dels establiments i locals comercials de venda al detall els dissabtes i diumenges, tret dels establiments comercials dedicats a la venda de productes essencials, de productes higiènics, els centres de veterinària, les perruqueries, els centres d’estètica, els concessionaris d’automòbils i els centres de jardineria, que poden romandre oberts sigui quina sigui la seva superfície, i amb les mesures establertes d’higiene i de seguretat establertes en el pla sectorial de comerç aprovat pels òrgans de Govern del Pla d’actuació del PROCICAT.
L’obertura al públic dels establiments i locals comercials de venda al detall de dilluns a divendres que no son servei essencial ni cap de les excepcions esmentades anteriorment, queda condicionada a que tinguin una superfície de venda igual o inferior a 400 metres quadrats; que se’n redueixi al 30% l’aforament permès per llicència o autorització de l’activitat i que els establiments apliquin de manera rigorosa les mesures higièniques, de prevenció i de seguretat establertes per fer front a la covid-19 en el Pla sectorial de comerç, aprovat pels òrgans de Govern del Pla d’actuació del PROCICAT.
Els centres comercials, tancats
Pel que fa als centres comercials, galeries comercials i recintes comercials, la resolució prorrogada els obliga a suspendre l’activitat. Tot i així, els comerços essencials i la resta d’excepcions citades anteriorment, sí que poden romandre oberts. També poden obrir al públic, excepte dissabtes i diumenges, aquells establiments i locals comercials que es trobin dins dels centres, galeries o recintes comercials, que tinguin una superfície de venda igual o inferior a 400 metres quadrats i disposin d’accés directe i independent des de la via pública, amb un aforament màxim del 30% i aplicant de manera rigorosa les mesures higièniques, de prevenció i de seguretat establertes per fer front a la COVID-19 en el Pla sectorial de comerç, aprovat pels òrgans de Govern del Pla d’actuació del PROCICAT.
Així mateix, la resolució detalla que poden obrir al públic els equipaments culturals i els equipaments esportius ubicats dins de centres, galeries o recintes comercials, amb subjecció a les condicions dictades per aquest sector.
La restauració, amb restriccions
Pel que fa a la restauració, cal tenir en compte els següents requisits:
En primer lloc, els horaris que cal complir són:
-
-
-
- Servei de consum en l’establiment entre les 07:30 hores i les 09:30 hores i les 13:00 hores i les 15:30 hores.
- Recollida de menjar als establiments entre les 06.00 hores i les 22.00 hores.
- Serveis a domicili entre les 06.00 hores i les 23.00 hores.
-
-
Pel que fa a l’aforament, ha de ser del 30% en espais interiors, que han d’estar sempre ben ventilats. S’ha garantir una distància mínima degudament senyalitzada de dos metres entre comensals de taules o agrupacions de taules diferents. En el cas de les terrasses, és del 100% i s’ha de garantir una distància mínima degudament senyalitzada de dos metres entre comensals de taules o grups de taules diferents. El consum s’ha de realitzar sempre a la taula. Es limita a quatre el nombre màxim de comensals per taula o agrupació de taules, llevat que pertanyin a la bombolla de convivència.
S’ha de garantir la distància d’un metre entre persones d’una mateixa taula, excepte per a persones que pertanyin a la bombolla de convivència. El tipus i mida de taula han de permetre que es garanteixin aquestes distàncies.
Els establiments d’hoteleria poden donar també servei de restauració exclusivament a les persones allotjades en horari de sopar, d’acord amb el règim horari establert a l’apartat 6 d’aquesta Resolució.
Pots consultar totes les restriccions actualitzades en aquesta guia.