Lliurats els premis dels Jocs Florals 2022

16/09/2022 - 11:30

El Saló de Plens de Sants-Montjuïc ha acollit un any més el lliurament de la Viola, l'Englantina i la Flor natural dels Jocs Florals de Sants, Hostafrancs i la Bordeta. L'acte ha comptat amb el discurs sobre concursos literaris d'Oriol Solà, mestre en Gai Saber per aquests Jocs Florals. Un alumne de l'Escola Joan Pelegrí ha llegit poemes de Montserrat Abelló i Joan Fuster. La vetllada ha acabat amb l'actuació de la Societat Coral la Floresta.

També hi han intervingut la presidenta del Districte de Sants-Montjuïc, Neus Munté; la consellera de Cultura, Coneixement, Creativitat i Innovació, Marina Berruezo; la presidenta del Secretariat d’Entitats, Lluïsa Erill; Mercè Poy, de la Federació de Comissions de Festes de la Bordeta, en representació de les tres festes majors; Maria Isabel Pijoan, membre del jurat; i el president de la Societat Coral la Floresta, el periodista Albert Torras, secretari del jurat, que ha recitat els poemes guanyadors.

El paper de mantenidor en aquesta edició s’ha encomanat al periodista i escriptor Oriol Solà i Prat, mestre en Gai Saber d’aquests Jocs Florals en haver-ne guanyat les tres categories en altres edicions. Solà ha demostrat que és també un expert en concursos literaris, en relatar amb tot luxe de detalls l’aventura que de vegades representa presentar-s’hi, enviant fins a nou còpies de l’obra i adjuntant-hi certificats de que és inèdita, que no s’ha presentat a cap altre concurs, que no es tenen deutes fiscals amb la institució convocant…

En aquests Jocs Florals de Sants, Hostafrancs i la Bordeta s’han presentat 90 obres provinents d’arreu de Catalunya. La Flor natural al millor poema d’amor o altres sentiments ha estat per a Albert Garcia Arena, autor del poema Soldier field. La Viola d’Or, per a poemes de temes solidaris, se l’ha endut Jordi Ferrer Gràcia amb el poema Relacions perilloses. I l’Englantina d’Or per als poemes més relacionats amb la tradició i la pàtria ha estat per a Maria Dolors Godoy Rotllens, pel poema Boscos del Gironès.

Enguany s’ha convocat la tretzena edició dels Jocs Florals recuperats l’any 2010 de la mà del Secretariat d’Entitats i la seva entitat degana, la Societat Coral la Floresta, junt amb la Federació d’Associacions i Comissions de Carrers de la Festa Major de Sants; la Federació de Comissions de Festes de la Bordeta; la Federació d’Associacions, Entitats i Comissions d’Hostafrancs (FAECH); i l’Associació de Comerciants de Creu Coberta. Es tracta d’una tradició literària i poètica ben arrelada en aquests barris, atès que es van començar a celebrar el 1877 i, organitzats des de diverses entitats, se’n van fer 66 edicions fins que el 1937 la tradició es va trencar amb la Guerra Civil.