'La Marina a foc lent'

12/01/2021 - 17:12

'La Marina a foc lent' és un receptari comunitari sorgit dels barris de la Marina amb la idea de millorar la salut i la qualitat de vida de veïns i veïnes, mitjançant la creació d'un projecte col·lectiu.

Elaborat a partir de totes les receptes que veïns i veïnes hi han fet arribar, recull la memòria culinària de la Marina, rica en cultures i diversa en regions d’origen. A més, dona eines per cuinar de forma més saludable sense renunciar al sabor i la tradició, gràcies als consells gastronòmics i nutricionals incorporats per la doctora Imma Gil, del CAP Carles Ribas.

La necessitat de treballar en temes d’alimentació saludable a la Marina va sorgir l’any 2017 a partir d’un diagnòstic de salut comunitària. A partir d’aquesta necessitat es va crear un grup de treball al que s’han sumat els centres d’atenció primària La Marina i Doctor Carles Ribas, el Centre de Serveis Socials de la Marina, el Pla de Barris, el Districte de Sants-Montjuïc, l’Agència de Salut Pública de Barcelona, la Taula d’Infància, Adolescència i Famílies (TIAF), la Fundació Mans a les Mans, La Marina Viva i l’Associació de Comerciants de la Marina, així com nombrosos veïns i veïnes.

Fruit de l’esforç de tothom, ja està disponible el receptari saludable ‘La Marina a foc lent‘, amb un munt de propostes saludables per a la cuina del dia a dia: 24 primers plats, 10 segons, 18 plats únics, 17 postres, 4 esmorzars i 4 acompanyaments i salses, a més de les receptes aportades per l’alumnat de 5è i 6è de les escoles Seat, Can Clos i Alfageme. Et venen de gust?