Sants fa olor de calçot

03/03/2021 - 10:58

És època de calçots, però enguany la pandèmia en torna a impedir la celebració de les tradicionals calçotades populars als carrers de Sants, Hostafrancs i la Bordeta. Els restaurants de proximitat en aquests barris ofereixen una bona alternativa incorporant els calçots als seus menús. I dissabte 6/03 el Casal Independentista de Sants fa una calçotada a casa vostra!

Ho fan de molt diverses maneres. Mireu:

• Restaurant La Carota: calçot al menú diari o en format tapa o platillos.
• L’Home dels Nassos: escudella-ramen de gallina i calçots. Només per emportar.
• Tr@mendu Bar: truita de calçots amb romesco.
• La Tarántula: pipián de calçots a l’estil de Chiuaua (V).
• El Cullerot de Sants: crema de calçots amb ou a baixa temperatura, sofregit de pernil i alls tendres, tortita de bacallà i calçots amb trinxat de la Cerdanya i picada de romesco, canviant segons menú diari.
• La Bauxa: calçots amb la salsa de La Bauxa, carxofa al caliu, botifarra de pagès a la graella amb seques, beguda, pa i peça de fruita.
• La Clote de Vilardell: pizza de calçots amb botifarra negra i romesco (versió vegetariana amb tomàquet marinat).
• LaViCoca: fingers de calçots amb maionesa de curri i cítrics.
• Bodega Montferry: bomba de calçots.
• Kfè9 de Mercat Nou: truita de botifarrons i calçots amb romesco (caps de setmana). Minihamburgueses amb calçot caramelitzat, gouda i romesco.
• Petit Pau Restaurant: royal de calçots, croquetes de gouda fumat i tòfona.
• Putxinel·lis: pizza de calçots, salsa romesco, panceta i formatge pecorino.
• Vermut de la Gàbia: raclette amb cruixent de calçots i oli de nyores.
• Celler del Nou Priorat: platet de calçots a la llauna amb romesco.
• Buenavista Bar: amanida de patata i calçots.
• Terra d’Escudella: calçots en tempura amb romesco cada dia al menú, i altres plats a la carta.
• Homo Sibaris: torrada de calçots fumats, romesco i parmesà.
• La Nova Farga: hamburguesa de calçot, botifarra negra i arròs amb salsa de romesco.
• Sants es Crema: escuma de calçots amb papada de porc i romesco. Entrepà de pop a la graella amb kimchi de calçot.
• La Iguana: crep calçotera amb romesco, formatge de cabra i pintons.
• Kop de Mà: truita de patates amb calçot i romesco.
• La Deskomunal: crema de calçot, calçots en tempura i romesco, arròs de muntanya amb calçots.
• El Racó de Sants: vichyssoise de calçots; amanida de calçots, bacallà, escarola i fruits vermells; truita ecològica de calçots; brasejat de calçots en tempura i romesco; burguer d’ànec de l’Empordà i reducció de calçots amb poma confitada.
• Revoltosa: taco de botifarra de pagès esparracada amb picada de calçots i romesco de chile guajillo.
• Santa Ceviche: tapa de calçots amb salsa de rocoto.

Aquestes jornades gastronòmiques calçotaires del grup de restauradors D.O. Sants tenen lloc de l’1 al 14 de març.

Aquest dissabte, 6 de març, el Casal Independentista Jaume Compte, en col·laboració amb nou restaurants santsencs, organitza una calçotada per menjar a casa. La 34a Calçotada de Sants consisteix a comprar els tiquets en algun dels restaurants que aquest dissabte ofereixen menús especials per emportar (amb opcions veganes i sense gluten):
• El Petit Pau: calçots; roti de bolets amb okra rostida; arròs amb llet.
• La Bauxa: calçots; botifarra amb carxofa i patata, i opció vegana; taronja.
• La Deskomunal: calçots; galtes de porc i opció vegana; taronja.
• La Nova Farga: calçots; carn i opció vegana; pastís sorpresa.
• Terra d’Escudella: calçots; botifarra amb patata al caliu i alloli, o opció vegana; taronja.
• Bodega Montferry: croquetes de calçots; fricandó; borratxo.
• El Cullerot de Sants: calçots; mig pollastre a l’ast amb patata al caliu, allioli i romesco; pastís de poma.
• El Racó de Sants: calçots; botifarra fresca i negra amb pa de pagès; fruita o vaset de gelat.
• Sants es Crema: entrepà de calçots, xatonada i papada de porc; braves amb romesco de jalapeños.

Per animar la calçotada a casa, el Casal Independentista de Sants ofereix aquestes activitats virtuals que podeu seguir a través de les xarxes:
12.00 h – Presentació de Montserrat Roig “la memòria viva” a càrrec de l’autora, Aina Torres.
13.30 h – M&M, The Sound for Oldies & Alcohòlics Fanàtics.
16.30 h – Joc interactiu per equips (Kahoot) sobre cultura popular de Sants.