Digues la teva sobre la nova terminal logística del Port

01/12/2021 - 11:40

Zona Franca. Participa als debats sobre el Pla Director Urbanístic de la futura terminal logística intermodal que el Port de Barcelona impulsa entre els municipis de Barcelona i el Prat de Llobregat.

El Port de Barcelona té previst el desenvolupament de tota una terminal logística intermodal rere els nous molls guanyats al sud amb el desviament del riu Llobregat. Per fer-ho possible, la Generalitat de Catalunya impulsa ara el Pla Director Urbanístic (PDU) de la zona, a cavall entre els termes municipals de Barcelona i el Prat de Llobregat.

El procés de redacció del PDU contempla un procés informatiu i participatiu en què s’expliquen els principals condicionants del projecte i a la vegada es recullen aportacions o comentaris de les persones i entitats participants que ajudin a enriquir i millorar la proposta. Aquest procés s’ha iniciat recentment i tot el veïnat de la Marina i treballadors/es de la Zona Franca esteu convidats a participar-hi, d’entrada, a través de l’espai web participa.gencat.cat, on podeu consultar tota la informació sobre el projecte, així com fer-hi propostes.

Aquest mes de desembre, també es preveu la realització d’un taller de debat presencial al ZAL Port – Service Center (avinguda dels Ports d’Europa, 100, Barcelona). Per assistir-hi cal que us inscriviu prèviament a través del següent enllaç:

L’ampliació sud i el trasllat de l’activitat comercial i logística representa un augment en el tràfic de mercaderies del port, la Zona d’Activitats Logístiques (ZAL) i els polígons Pratenc i de la Zona Franca. D’aquí sorgeix la necessitat d’uns nous accessos viaris i ferroviaris i en concret de la Terminal Logística Intermodal del Port, per un trasllat més eficient i sostenible de mercaderies, en la que es proposa el canvi modal de camió a ferrocarril.

A més de noves vies (per a camions, però sobretot per a trens de mercaderies), la construcció d’aquesta terminal logística intermodal comporta el reordenament de més de 21 hectàrees d’espais lliures, especialment a l’antiga llera del Llobregat i a la riba esquerra de la nova, com a nous espais d’ús ciutadà i zones de transició amb els espais naturals protegits del delta. Com a veïnes i veïns del Port de Barcelona, interessats en el desenvolupament del vostre entorn i especialment en la definició dels usos i caràcter d’aquests nous espais públics, us animem a participar de manera activa en aquest procés participatiu.