Celebrar un Sant Jordi sostenible és a les nostres mans

19/04/2021 - 12:07

Les organitzacions de Xarxa B+S impulsen iniciatives solidàries i respectuoses amb el medi ambient per la diada de Sant Jordi. A més, l’SDEA ha fet un recull de llibres, relacionats amb la capitalitat mundial de l’alimentació sostenible de Barcelona.

A continuació us compartim algunes de les activitats i projectes de les organitzacions de la Xarxa B+S, que volen impulsar la celebració d’un Sant Jordi més sostenible i solidari:  

Bridepalla modifica la tradicional llegenda de Sant Jordi  

Bridepalla modifica la tradicional llegenda de Sant Jordi. Des d’aquesta organització s’ha fet un gir de 180 graus a la llegenda de Sant Jordi: el drac no és pas un monstre… O, si més no, no és el monstre tal com l’imaginem la majoria. El drac de Bridepalla és el canvi climàtic. Descobriu els productes d’allò més sostenibles i enginyosos que han preparat des de Bridepalla. 

> Més informació  

 

Regals de Sant Jordi al Mercat Social  

Una rosa de galeta i xocolata, neules de Sant Jordi o roses elaborades artesanalment amb feltre i materials reciclats són algunes de les propostes que podreu trobar al Mercat Social.  

> Consulta el lloc web

 

Femarec  

L’enginy de les organitzacions de la Xarxa Barcelona + Sostenible sembla no tenir fi: des de Femarec han elaborat algunes propostes com una rosa blanca en què la tija és un bolígraf de cartró reciclat i la part superior és una bossa per comprar fruita i verdura.  

> Doneu un cop d’ull a aquesta i la resta de propostes  

 

Una rosa per una causa, Fundació IRES 

Des d’aquesta fundació han dissenyat una postal digital amb un poema i una il·lustració molt especial feta pels infants dels serveis d’IRES. Tots els beneficis aniran destinats a construir un nou futur per moltes famílies en situació de vulnerabilitat que han vist agreujada la seva situació arran de la pandèmia.  

> Més informació  

 

#RosesQueDibuixenSomriures, de Sant Joan de Déu  

Un sabó de roses elaborat de forma artesanal amb una dedicatòria personalitzada, il·lustracions solidàries, punts de llibre amb llavors i la polsera “M’agrada cuidar” són algunes de les propostes de Sant Joan de Déu Solidaritat.  

> Consulteu totes les opcions  

 

LLIBRES RECOMANATS

A més, tenint en compte que Sant Jordi és el dia internacional del llibre, des del Servei de Documentació d’Educació Ambiental (SDEA) han preparat un recull de publicacions. En el marc de la capitalitat mundial de l’alimentació sostenible de Barcelona, han optat per centrar-lo en aquesta temàtica. Consulteu els recursos que es proposen, tots disponibles a l’SDEA!  

¿Qué comen las que mal comen?  

Zambra-Baladre, 2020 

Des dels col·lectius subversius que viuen a les perifèries s’impulsa una nova construcció d’alternatives anticapitalistes que busquen com a objectiu final la sobirania alimentària. 

 

– Los tomates de verdad son feos: un libro sobre el despilfarro de comida desde la voz de la razón, la ilusión y el corazón.  

Bruscas Bellido, Manuel (autor); Alejandra Zúñiga Cárdenas (il·lustradora) 

Virus, 2017 

Llibre il·lustrat que parla del problema que representa el malbaratament alimentari a escala global. Dividit en tres parts, a “la razón” es parla dels motius principals del malbaratament, a “la ilusión” es plantegen propostes per eliminar-lo, i a “el corazón” es tracen les emocions.  

  

-¿Se acabarán las fresas si desaparecen las abejas? 

Hwang, Kim (autor); Choe Hyun Jung (il·lustració) 

Zaragoza: Acribia, 2019 

Llibre didàctic il·lustrat sobre la importància dels insectes dins l’ecosistema i quin impacte tindria específicament la desaparició de les abelles, tal com va passar al 2006 a diverses parts del món. Dirigit a infants i joves de primària i secundària. 

 

-Residuo cero: 365 consejos para reducir, reutilizar y reciclar 

Rhoads, Erin 

Cincotintas, 2021 

Guia que ens ensenya com aplicar accions incorporades al nostre dia a dia de forma motivadora amb la finalitat d’evitar generar residus per tenir cura del planeta. Inclou una part sobre l’alimentació.  

  

-Cocina zero waste: comprar, conservar y cocinar sin residuos.  

Simon, Sebastian 

Madrid: Oberon, 2020 

Llibre que parla del moviment residu zero aplicat no només al consum responsable dels aliments, sinó també de tots els processos que tenen lloc abans, durant i després de cuinar.