Joves estudiants ajuden a gent gran a fer servir el mòbil

04/01/2022 - 11:20

La iniciativa 'MOBILitzem la gent gran' ha estat promoguda des del Programa de dinamització de gent gran del Districte, i posada en marxa per alumnes de cicles formatius del Sagrat Cor de Sarrià. Les trobades, en forma de taller, tenen lloc a diferents casals on els estudiants es converteixen en formadors i ajuden la gent gran a fer servir el mòbil i a millorar les seves habilitats tecnològiques.

Es tracta d’un projecte APS (Aprenentatge Servei), una proposta que combina processos d’aprenentatge amb serveis a la comunitat.

En alguns dels tallers de la passada tardor, que van tenir lloc al Casal Verge de Gràcia i al grup de gent gran del Centre Cívic L’Elèctric, l’alumnat va preparar diferents sessions  per explicar-los qüestions com per exemple, com guardar un contacte a l’agenda del mòbil o a enviar un missatge de veu a la família a través dels seus dispositius.

A banda de resoldre els dubtes tecnològics dels més grans, aquesta experiència serveix com a punt de trobada entre dues generacions en el qual els més grans se senten escoltats i els joves útils.

Des del Districte s’han promogut aquestes sessions que tindran lloc durant les pròximes setmanes:

  • Grup de gent gran del Centre Cívic L’Elèctric: dilluns 28 de febrer i dilluns 14 de març.
  • Grup de gent gran del Centre Cívic Vil·la Florida i persones usuàries de la Llar Mossèn Lluís Vidal: dilluns 17 i 31 de gener.