Sarrià – Sant Gervasi protegeix i millora els entorns escolars de 14 centres entre el 2020 i el 2023

23/02/2023 - 13:13

L’any 2020, l’Ajuntament de Barcelona va posar en marxa el programa ‘Protegim les Escoles’, que amb una inversió al voltant d’1,3 milions d’euros busca millorar i proporcionar un entorn més segur i saludable als centres educatius de la ciutat. A més, el Districte de Sarrià – Sant Gervasi, s’hi ha sumat amb un pla d’instal·lació de noves baranes protectores al costat dels centres educatius.

El programa ‘Protegim les escoles’ es va crear per donar resposta a les demandes ciutadanes de protegir de manera prioritària els nens i nenes de la ciutat i fer de les escoles i el seu voltant un lloc segur i ple de vida; i s’emmarca en un model de ciutat on les escoles esdevenen punts neuràlgics i d’especial atenció a l’espai públic.

Durant aquests tres anys, el programa haurà actuat als entorns de 11 centres escolars:

Any 2020:
– Escola Poeta Foix
– Escola Pia Balmes

Any 2021:
– Centre Educatiu Projecte
– Centre Educatiu Sil
– Centre Educatiu Nostra Senyora de Lurdes
– Centre Educatiu Jesuïtes Sant Gervasi – Infant Jesús

Any 2022:
– Escola Orlandai
– Centre Educatiu Canigó
– Centre Educatiu Decroly
– The Benjamin Franklin International School
– OAK House

Les actuacions que s’han dut a terme han consistit en eliminar carrils de circulació de trànsit, ampliar voreres, guanyar xamfrans i millorar la senyalització i els entorns amb elements com jardineres o bancs.

A més, des del Districte de Sarrià – Sant Gervasi s’han instal·lat noves baranes protectores a:

– Fundació Cromo Suma (carrer de Ballester, 17)
– Jesuïtes de Sàrria- Sant Ignasi (carrer d’Anglí, 67)
– Escola Sant Gregori (carrer de Bellesguard, 46-54)
– Escola Nausica (carrer de Muntaner, 309-313)

Un cop s’acabin totes les actuacions a la ciutat, des de la primera pacificació dels entorns escolars fins a finals d’any, s’haurà aconseguit:

  • Eliminar 16 carrils de circulació
  • Pacificar 32 carrers
  • Ampliar 68 voreres
  • Guanyar 30 xamfrans
  • Col·locar 1.500 jardineres
  • Recuperar 35.000 m2 d’asfalt per als infants i les famílies
  • Invertir 16,8 milions d’euros

El programa preveu que, en acabar aquest any, una de cada tres escoles de Barcelona tingui entorns més segurs i saludables, la qual cosa vol dir que se’n beneficiaran 86.000 infants d’una seixantena de barris de Barcelona.

Tots aquests espais consoliden un model urbà més pensat per a les persones que per al trànsit. Afavoreixen l’entrada i sortida de les escoles, lluny dels cotxes, sense fums i sense accidents, i amb més zones més agradables perquè els infants juguin i les famílies es reuneixin.

Al web www.barcelona.cat/protegimescoles es pot consultar tota la informació actualitzada de les intervencions en una llista i el mapa amb les escoles.