Es confirmen els recorreguts i els horaris de La Vuelta 23 per Barcelona

06/07/2023 - 12:00

A tan sols dos mesos de l’inici de La Vuelta 23, l’Ajuntament de Barcelona i Unipublic han anunciat els detalls definitius dels recorreguts i horaris de les dues etapes que se celebraran a la ciutat. Preparant-se per l’esdeveniment, la capital catalana ja està en compte enrere per acollir una de les competicions ciclistes més prestigioses del món, després de 61 anys des de la seva última sortida a la ciutat el 1962.

David Escudé, regidor d’Esports, afirma: “La ciutat està preparant un dispositiu de primer nivell perquè aquest gran espectacle esportiu que és la sortida de La Vuelta es recordi durant molt de temps. Serà un inici de competició espectacular amb la nostra ciutat com a teló de fons i passant per alguns dels llocs més emblemàtics de la capital. Esperem que tota la ciutadania gaudeixi veient les primeres figures internacionals del ciclisme competint al costat de casa seva”.

Primera etapa: contrarellotge per equips

El dissabte 26 d’agost, el públic podrà gaudir d’una emocionant contrarellotge per equips que recorrerà diverses zones emblemàtiques de la ciutat. La prova començarà a les 19:00 hores a la platja del Somorrostro i finalitzarà a les 21:00 hores a l’avinguda de la Reina Maria Cristina, amb un recorregut de 14,6 km. A les 16:00 hores, els espectadors i les espectadores podran veure els equips realitzant els entrenaments oficials.

Recorregut: Platja del Somorrostro, c. de la Marina, pl. dels Voluntaris Olímpics, c. de la Marina, c. de Ramon Turró, c. de Sardenya, c. de Pujades, pg. de Pujades, pg. Lluís Companys, pg. de Sant Joan, c. de Casp, c. de Lepant, c. de Sancho de Ávila, c. de Badajoz, av. Diagonal, c. de Cristóbal de Moura, c. de Bac de Roda, c. de Guipúscoa, c. d’Aragó, c. de Lepant, c. de Mallorca, c. Roger de Llúria, c. Rosselló, pg. de Gràcia, c. d’Aragó, c. de Tarragona, pl. d’Espanya, av. de la Reina Maria Cristina

L’arribada de la segona etapa al mític Estadi Olímpic

El diumenge 27 d’agost, La Vuelta 23 continuarà amb una segona etapa que començarà a Mataró a les 12:00 hores i culminarà a l’Estadi Olímpic Lluís Companys de Barcelona, després d’entrar per la Gran Via de les Corts Catalanes d’una intensa pujada a Montjuïc. Aquesta etapa, encara que no presenta una gran dificultat, serà tot un repte per als ciclistes més orientats cap a la velocitat. Es preveu que els corredors arribin a Barcelona entre les 16:30 i les 17:30 hores.

Recorregut: Gran Via de les Corts Catalanes, pl. d’Espanya, av. de la Reina Maria Cristina, av. de Francesc Ferrer i Guàrdia, c. el Polvorí, Túnel de la Foixarda, Camí de la Foixarda, c. de la Foixarda, av. dels Montanyans, c. Mirador del Palau Nacional, pg. de Santa Madrona, av. Miramar, c. de Torreforta, carretera de Montjuïc, c. del Castell, pg. del Migdia, c. del Foc, c. Jocs del 92, av. de l’Estadi

Mobilitat

Durant tot el cap de setmana la ciutat estarà immersa en aquest esdeveniment esportiu i, per tant, estan ja previstes algunes afectacions a la mobilitat. En aquest sentit, es recomana a la ciutadania planificar els seus desplaçaments amb temps i consultar els canvis en la circulació i les afectacions de trànsit que tindran lloc al web mobilitat.barcelona.

Més informació