Comerç Accessible sense Barreres a Sarrià – Sant Gervasi

30/10/2023 - 12:33

El passat dijous va començar una nova edició del projecte Comerç Accessible sense Barreres (CASBA).

El projecte CASBA contribueix a fer de Barcelona una ciutat més inclusiva i més accessible. Aquest projecte aposta per la vida independent de les persones i això implica la vida al carrer i el comerç.

En aquesta edició participen estudiants d’arquitectura de Universitat Internacional de Catalunya (UIC) , coordinats per l’arquitecte i professor Enrique Rovira-Beleta.

També compten amb la participació d’11 comerços, el suport de l’Associació de Comerciants de Sant Gervasi, Barnavasi i d’entitats de persones amb discapacitat.

A partir de la metodologia d’aprenentatge, els estudiants d’arquitectura i les persones amb discapacitat treballen plegades per analitzar el nivell d’accessibilitat física i comunicativa d’onze comerços de l’Eix Comercial de Sant Gervasi.

En què consisteix el projecte?

L’activitat ha inclòs una visita als comerços participants. Els/les estudiants d’arquitectura han anat en cadira de rodes i altres amb antifaços i bastons, per sensibilitzar-los sobre les necessitats de les persones amb discapacitat, i per tal que incorporin les mesures d’accessibilitat en tots els projectes que portin a terme.

Posteriorment, els estudiants faran una visita individual al comerç corresponent per prendre mides i fer l’estudi.

Una vegada fet l’anàlisi, els estudiants oferiran propostes de millora als comerciants, amb el suport de professionals de la Universitat i de l’Institut Municipal de Persones amb Discapacitat (IMPD), impulsor del projecte juntament amb el Districte de Sarrià – Sant Gervasi.

Es ressalta la importància del disseny universal en l’arquitectura per garantir que totes les persones puguin accedir i gaudir dels serveis que ofereix la ciutat, i la importància d’aquest projecte en la sensibilització, tant d’alumnes d’arquitectura com dels comerciants, envers la discapacitat.

Més informació