Acte de cloenda del Projecte Comerç Accessible (CASBA) 2023-2024

15/01/2024 - 14:41

Dijous, 25 de gener, a les 12.15 hores, al Centre Cívic Vil·la Urània (c. de Saragossa, 29), es tanca l'onzena edició, en la qual han participat els districtes de Sarrià - Sant Gervasi, Ciutat Vella i Nou Barris, amb el suport de l’Institut Municipal de Persones amb Discapacitat (IMPD).

El projecte s’ha portat a terme amb l’alumnat d’arquitectura de la Universitat Internacional de Catalunya (UIC Barcelona), que ha analitzat alguns dels comerços de l’eix comercial de l’Associació de Comerciants de Sant Gervasi Barnavasi, del carrer de les Moles, de l’Associació Barnacentre a Ciutat Vella, de l’Eix Fabracentre, i de l’Associació de Botiguers del Turó de la Peira a Nou Barris.

Hi han participat també les entitats de persones amb discapacitat, Grup Cooperatiu TEB, Amputats Sant Jordi, ACAPPS, Fundació Sant Pere Claver, Residència Vigatans i l’Associació Discapacitat Visual Catalunya B1B2B3.

Aquest és el programa de l’acte:

  • 12.15 h Benvinguda institucional amb comerços i entitats.
  • 12.30 h Conferència sobre el nou Codi d’accessibilitat de Catalunya, respecte el comerç. A càrrec d’Enrique Rovira-Beleta, arquitecte i professor a la UIC Barcelona.
  • 13.20 h Presentació de les propostes de millora de l’accessibilitat. A càrrec de l’alumnat de la UIC Barcelona.
  • 13.40 h Sorteigs d’activitats turístiques accessibles i inclusives a Barcelona:
    • 2 entrades + acompanyant al Telefèric de Montjuïc, facilitades per TMB
    • 5 entrades + acompanyant de l’Easy Walking Tour del Gòtic, facilitades per Turisme de Barcelona
  • 14.10 h Acomiadament.

Les persones assistents disposen de mesures d’accessibilitat com servei d’interpretació de llengua de signes catalana, subtitulació en pantalla, servei de bucle magnètic i d’emissores FM a demanda (amb dos dies d’antelació). Es tracta d’un espai accessible per a persones amb mobilitat reduïda.

És necessari confirmar assistència a l’acte i demanar el servei d’emissores FM a través del correu electrònic casba2022.23@gmail.com.

Comerç Accessible Sense Barreres (CASBA) és un projecte de l’IMPD nascut amb l’objectiu de fer el comerç de Barcelona més accessible. El CASBA sensibilitza als i a les estudiants d’arquitectura, el teixit comercial i la ciutadania sobre les necessitats i drets de les persones amb discapacitat. Així, potencia l’accessibilitat del comerç de proximitat i garanteix la inclusió de tothom en la comunitat.

Si en voleu saber més, visiteu la pàgina sobre el projecte CASBA al web de Barcelona Accessible.