'Horitzons', una exposició que fusiona art i ciència

01/02/2024 - 10:32

El Centre Cívic Pere Pruna (carrer de Ganduxer, 130) presenta la mostra de Màrius Sala, guanyador del ‘Premi de Pintura Tat Vilà 2023’ del TRAÇ, Centre d’Expressió Plàstica. La inauguració, amb visita guiada, serà dijous, 8 de febrer, a les 19.00 h.

Per assistir a la presentació cal inscriure-s’hi al web del centre cívic.

La visita a l’exposició és gratuïta i no requereix inscripció. S’hi pot anar fins al 2 de març en l’horari de centre cívic: de dilluns a divendres, de 9.30 a 14.00 h i de 16.00 a 21.00 h. Dissabtes, de 9.30 a 14.00 h.

A ‘Horitzons’ es convida l’espectador a la reflexió i la introspecció, entorn el principi de tall de Heisenberg, amb el qual Màrius Sala representa la difusa frontera entre els límits de la realitat empírica i la mística, un punt de transformació i transitorietat representat per la línia de l’horitzó en la qual els límits es difuminen donant lloc a la bellesa efímera de l’existència.

Les obres de Màrius Sala són una barreja d’impressionisme i abstracció inspirada en la natura. A través de trets característics de l’artista com la pinzellada solta, la combinació de colors intensos o l’èmfasi en la llum i el moviment, s’explora un món de sensacions i experiències visuals lluny de la representació literal.