La jornada ‘Bressols pel Clima’ reuneix les direccions de les escoles bressol municipals

08/07/2024 - 13:00

En el marc del projecte municipal ‘Bressols pel Clima’, el passat dimarts 2 de juliol, es va organitzar una sessió formativa adreçada a les 105 direccions de les escoles bressol municipals. L’Escola Municipal de Música Nou Barris va acollir la jornada, que va començar amb l’acollida i la recepció de les persones participants i la benvinguda institucional. Tot seguit, la companyia Impro Acatomba va dinamitzar una actuació d’improvisació teatral on les persones assistents a la jornada van tenir l’oportunitat de proposar paraules, conceptes, idees o missatges que la companyia teatral anava incorporant en les seves representacions inventades.

A continuació, es va portar a terme el treball en petits grups. Finalment, es va presentar el compromís i els recursos per a les escoles bressol municipals de la ciutat de Barcelona en el marc de la iniciativa ‘Escoles + Sostenibles’, així com es va concloure la sessió formativa compartint les principals conclusions obtingudes.

La jornada ‘Bressols pel Clima’ va ser impulsada per l’Institut Municipal d’Educació de Barcelona amb l’estreta col·laboració de la iniciativa ‘Escoles + Sostenibles’, l’Oficina Catalana del Canvi Climàtic de la Generalitat de Catalunya i Barcelona Energia i la Direcció de Serveis de Neteja i Gestió de Residus de l’Ajuntament de Barcelona.

Els objectius de la jornada van ser intercanviar les bones pràctiques de les escoles bressol municipals per treballar la sostenibilitat i lluitar contra el canvi climàtic, així com estimular la transferència d’accions efectives en altres escoles. També, es va aprofitar la sessió formativa per exposar l’estat d’implementació dels eixos de l’estratègia municipal ‘Bressols pel Clima’ i inspirar a les escoles bressol municipals a implementar mesures contra el canvi climàtic. En aquesta línia, es va promoure l’adhesió de les escoles a la iniciativa ‘Escoles + Sostenibles’ aprofitant el ‘Compromís Ciutadà per una Barcelona + Sostenible 2024-2034’, que es va presentar el passat maig.

El projecte ‘Bressols pel Clima’ de l’Ajuntament de Barcelona és el full de ruta que defineix l’estratègia de les escoles bressol municipals per la justícia climàtica i quin ha de ser el seu paper com a equipaments al servei públic de la comunitat enfront de l’emergència climàtica.