Crònica del Consell Plenari de Sarrià – Sant Gervasi

18/07/2024 - 10:01

Dimecres, 17 de juliol, a la sala de plens de la seu del Districte, va tenir lloc la darrera sessió ordinària del Consell Plenari abans de l’estiu. Us fem un resum dels acords que s’hi van prendre.

El Ple va començar amb el torn obert de paraula de les persones assistents a la sala i aquelles que ho van sol·licitar prèviament per fer-ho telemàticament. També es va aprovar l’acta de la sessió ordinària del darrer Consell, al maig.

Part informativa

En primer lloc, la regidora va comentar el recent procés de votació per escollir el nom de la biblioteca de la plaça de Sarrià, el passat mes de juny. Hi havia  4 candidatures, dues a proposta de la Taula d’entitats: Núria Pompeia i Emili Teixidor i dues a proposta del Districte:  Carme Serrallonga i J.V.Foix . En total es van emetre 1.441 vots. Finalitzada la votació el nom més votat va ser J.V. Foix amb 781 vots, seguit de Carme Serralllonga amb 426 vots, Núria Pompeia amb 167 vots i Emili Teixidor amb  67 vots.

La regidora va continuar amb el punt destacat de l’informe que era el del pressupost d’inversió del Districte 2024-2027. Per aquest mandat, l’Ajuntament de Barcelona ha destinat als districtes 253M€ per a espai públic, equipaments i pressupostos participatius. Hi haurà una inversió pròpia a Sarrià – Sant Gervasi de 20.649.228 euros. S’actuarà en quatre partides: un pla de reforma integral, un de manteniment de l’espai públic, un de manteniment d’edificis i equipaments i un de pressupostos participatius. Totes elles amb diferents actuacions destacades del mandat com l’arranjament i soterrament de línies del carrer Ganduxer, la neteja de la claraboia i vitralls de la Casa Orlandai, la finalització del nou equipament de la plaça de Sarrià, les redaccions de projecte de Casa Tosquella i Can Ferrer, o el Pla Clima que començarà al centre d’educació especial Vil·la Joana, entre d’altres.

Per finalitzar, la regidora va recordar els actes més destacats de l’activitat institucional començant per l’escultura de la ‘Rosa dels Vents’ de l’artista Luisa Granero als jardins de Can Raventós i que s’inaugurarà oficialment durant la celebració de la Festa Major de Sarrià.

Part decisòria

Durant la part decisòria, es van aprovar favorablement les proposicions presentades per Esquerra Republicana de Catalunya sobre l’obertura del màxim de refugis climàtics durant tot l’estiu, amb els vots a favor de tots els grups, tret de Vox, que va abstenir-se; la de BComú de transformar 3 patis escolars en espais més verds, inclusius i com a refugis climàtics, amb els vots  a favor de tots els grups municipals, tret del vot en contra de Vox, la del Partit Popular de Catalunya sobre la creació d’una taula de coordinació del Pla de Mobilitat dels Barris de Muntanya, amb els vots favorables de Bcomú i JuntsxCat, les abstencions d’ERC-AM i Vox, i el vot desfavorable del Partit Socialista de Catalunya. Per últim, també es va aprovar per unanimitat la presentada per JuntsxCat en la qual demanava la creació d’un pla d’actuació per al barri de Sant Gervasi – Galvany en mobilitat i espai públic i equipaments.

Per contra, es va rebutjar per unanimitat la presentada per Vox, en la qual proposava eliminar el carril bus que circula en sentit contrari a la Travessera de Gràcia.

Part d’impuls i control

Respecte als precs, es van acceptar els precs de d’ERC-AM referents a posar el nom de la sala polivalent de la nova biblioteca J. V. Foix , Carme Serrallonga i el terrat, Núria Pompeia, i el de l’elaboració d’estudi de mobilitat als carrers del parc del Puxet, Balmes, avinguda República Argentina i Ronda del General Mitre.

També, es va acceptar el de BComú en el qual demanava una disminució del nombre de pisos turístics abans del 2028 i una revocació de les llicències atorgades que no estiguin en funcionament . També, que es presenti abans del Ple del mes d’octubre d’un pla de previsió de creació de nous carrils bici.

Es van acceptar els precs del PPC per incrementar els dispositius policials durant els mesos d’estiu, especialment caps de setmana i nits i de demanar als Transports Metropolitans de Barcelona una revisió del temps de pas i adaptació de les freqüències en dies laborals, caps de setmana i festius dels autobusos.

També va ser acceptat el de JxCat que demanava la presentació en el termini de 3 mesos d’un pla d’actuació  de convivència al carrer de Tuset i entorns.

Per contra, no es van acceptar els precs de Vox referents a la requalificació del solar de la finca ‘El Kubo’ per construir-hi habitatge social i a la finalització del Programa d’Interculturalitat substituint-lo per un Pla de promoció de la Natalitat. Ni tampoc el de JxCat que demanava un pla de suport i dinamització del comerç de proximitat amb incentius per obrir locals tancats.

Aquesta va ser la darrera sessió plenaria abans de l’estiu. El proper ple tindrà lloc el mes d’octubre.

Si voleu recuperar la sessió, ho podeu fer a través d’aquest enllaç